Bir Grup Sanatçıdan ‘Kültür Paketi’ Yorumu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

sanatcilardan-kultur-paketi-yorumu-691848ff9[Üzerinde tartışılması gereken paket ile ilgili ilk yorumlar gelmeye başladı. Bir grup sanatçının Milliyet’te yayınlanan yorumunu paylaşıyoruz.] Gelecek aydan başlanarak hayata geçirilecek eylem planında, yeni müzelerin açılmasından sanatçıların emeklilik şartlarının kolaylaştırılmasına, kütüphaneciliğin yaygınlaştırılmasından kültür külliyelerinin kurulmasına kadar birçok yenilik yer alıyor.

Türk halk müziği sanatçısı Yavuz Bingöl, eylem planına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylem planıyla oluşturulan iskeleti önemli bulduğunu ifade etti.

Eylem planında özellikle sanatçıların emekliliğiyle ilgili kısmı ve her şehre bir tiyatro salonu bölümünü çok önemsediğini belirten Bingöl, Bakanlıkla 2-3 aydır bir araya gelip toplandıklarını aktardı.

“İlk defa entelektüel birikimi bu kadar yüksek bir eylem planı” 
Yapımcı ve yönetmen Osman Sınav ise paketin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Meslek hayatım boyunca hükümet ve bürokratların, yani Sayın Bakan’ın, Başbakan’ın açıkladığı sanat ve kültürle ilgili ilk defa entelektüel birikimi bu kadar yüksek bir eylem planı. İnşallah hayırlı olur. Çok kararlı görünüyorlar. Umarım çok iyi olur çünkü buna çok ihtiyacımız var.” dedi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Genel Müdürü Görgün Taner de Başbakan Davutoğlu’nun eylem planının bir tartışma dokümanı olduğunu ve kültür sanat alanındaki bütün aktörlerin katkı sunmasını beklediklerini söylediğini anımsattı.

“Yüksek bütçe gerekiyor” 
Koleksiyoner Mehmet Çebi de eylem planından memnun olduklarını belirterek, projelerin kısa sürede hayata geçmesini istediklerini kaydetti.

Planda 2016’da 18 müze açılmasının projesinin yer aldığını anımsatan Çebi, dünya standartlarında müzeler açmak ve dünya standartlarında kültür sanat faaliyetleri yürütülmek isteniyorsa bunun için yüksek bütçe ayrılması gerektiğinin altını çizdi.

Kaçan: “Hem sağlam ayakları var hem de naif kanatları var” 
Karikatürist, senarist ve oyuncu HASAN Kaçan da ülkenin kalkınmaya devam ettiğini, köprülerin, denizin altından geçen tünellerin yapıldığını, aklın, hafızaların almayacağı olağanüstü işlerin gerçekleştirildiğini aktardı.

Şimdi de gönül köprülerini kurmanın zamanının geldiğini belirten Kaçan, eylem planını beklediklerini ve bunun olmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.