Trabzon’daki Tiyatro Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

300x225x127116.jpg.pagespeed.ic.le97J4xndgTrabzon’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bir çok ülkenin katılım sağladığı 17. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali 2-20 mayıs tarihlerinde yapılacak.

Türkiye’den çok sayıda tiyatro grubunun yanısıra İran, Ukrayna, İspanya, Slovakya, Hindistan, Azerbaycan, KKTC’den tiyatro grupları festivalde oyunlarını sergileyecek.

Her yıl renkli görüntülere sahne olan festivalin ilk günü olan 2 Mayıs Pazartesi günü Atatürk Alanında yapılacak açılış töreni sonrasında Atapark’ta bulunan Haluk Ongan Sahnesine kadar kortej yürüyüşü yapılacak.

TERÖR OLAYLARI ETKİLEDİ

Festival ile ilgili olarak TDT Müdürü Uğur Keleş Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenledi  Keleş  düzenlediği basın toplantısında festivale 17 ülkeden tiyatro gruplarının katılmak için başvuru yaptığı ancak  Türkiye’de yaşanan terör olayları nedeniyle bu ülkelerden sadece 7’sinin festivale katılacağını söyledi

DÜNYADA BİR İLK

Öte yandan 17. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali’nde bir ilk gerçekleşecek. İlk kez bir tiyatro oyunu Cezaevinde sergilenecek. Festival kapsamında Trabzon’a gelecek olan Ankara Devlet Tiyatrosu ‘Son Kuşlar’ adlı oyunlarını, 10-11-12-13 Mayıs tarihlerinde Trabzon Bahçecik E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan mahkumlara oynayacak.

Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş, “Bahçecik Cezaevi’nde 4 oyun oynanacak. Oradaki insanların özgürlüğünü teneffüs etmesi güzel olacak. Görme ve işitme engelliler de tiyatro izleyebilecek. 14 ülkeyle görüşmeler yaptık. Yaşanan olaylardan dolayı ağzıma almak istemediğim vahim kötü olaylardan dolayı gelmeyeceklerini bildirdiler. Kendilerine ülkemizin güvenli olduğunu anlatmaya çalıştık. Gelmeyenler üzülsün” diye konuştu.

haber61.net

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.