Van’da Şiirler Barış İçin Okundu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Şair Şükrü Erba50228ş, Sezai Sarıoğlu, Berken Bereh, Fatma Savcı ve Hicri İzgören’in katılımı ile  gerçekleşen şiir dinletisine gelen yüzlerce kişi ‘Barışa’ okunan şiirlerle unutulmaz bir gece yaşadı.

ŞAİR BEREH, ŞİİRLERİNİ BÖLGE DE YAŞAMINI YİTİRENLERE ATFETTİ

Moderatörlüğünü şair Hicri İzgören’in yaptığı dinletide ilk olarak şiirlerini sevenlerine seslendiren ünlü Kürt şair Berken Bereh, şiir dinletisi öncesi kısa bir konuşma yaptı. Van Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Kitap Fuarı için teşekkür eden Bereh, bölge de son aylarda büyük acı ve yıkımlara tanıklık ettiklerini ve bu acıların bir an önce son bulmasını istedi. Şiirlerini bölge de yaşanan çatışmalı süreçten kaynaklı hayatlarını kaybeden yurttaşlara atfeden Bereh, Cizre ve Şırnak için kaleme aldığı şiiri okudu.

ŞAİR ERBAŞ: ŞİİRLERİMİN EN BÜYÜK İLHAM KAYNAĞI KÜRDİSTAN’DIR

Bereh’in ardından söz alan şair Şükrü Erbaş ise, kendisinin Yozgatlı bir Türk olduğunu ama bugün her şeyden önce bir insan olarak bölge de yaşanılan acıları yüreğinde hissettiğini ifade etti. Kürdistan’ın her zaman kendisini büyüleyen bir coğrafya olduğunu söyleyen Erbaş, şiir yazarken en büyük ilham kaynağını Kürdistan’dan aldığını ve Kürdistan’ın kendisinin vicdanı olduğu dile getirdi. Şiir dinletisine katılan Kürt kadın şair Fatma Savcı ise, Van’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ve bir Kürt kadını olarak kendi anadilinde yazdığı şiirleri seslendirmesinin kendisi için çok kıymetli olduğunu belirtti. Savcı’nın ardından diğer şairler İzgören ve Sarıoğlu’da kendileri tarafından kaleme alınan şiirlerini seslendirdi.

Şiir dinletisinin ardından şairler yurttaşlar tarafından kendilerine yöneltilen soruları cevapladı. Şairler daha sonra ise, kitaplarını imzaladı.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.