100 Yıllık Kostümler Çürümeye Terk Edildi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

52569Şehir Tiyatroları’nın 100 yıllık dekor ve kostümlerinin saklandığı depo boşaltıldı. Kostümler, yerin 40 metre altında korunaksız bir depoya konuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tartışmalı bir şekilde satılan İETT arazisinin içinde bulunan Şehir Tiyatroları’nın 100 yıllık dekor ve kostümlerinin saklandığı depo boşaltıldı. Yerin 40 metre altında korunaksız yeni bir depoya taşınan dekorların çürümeye terk edildiği iddia edildi. Konuyla ilgili görüştüğümüz Şehir Tiyatroları Sahne Direktörü Kubilay Penbeklioğlu sezon ortası olduğu için başka bir yer bulmakta zorlandıklarını söyledi.

Bölge, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından önce “Prestij alan” olarak belirlenip, 800 milyon dolara Dubai Şeyhi El Maktum’a satılmıştı. Hukuksal sorunlar nedeniyle satışı iptal edilen Ayazağa’daki 46 bin metrekare büyüklüğündeki arazi, geçtiğimiz yıl Vadi İstanbul firmasına satıldı. İnşaat firması, tahliyesine 2 ay olmasına rağmen aksesuar deposunun taşınmasını istedi.

Bunun üzerine aksesuar deposundaki malzemeler, Topkapı’daki metro istasyonunda, yerin 40 metre altında hiç ışık almayan bir depoya taşındı. Taşınan malzemeler arasında 100 yıllık aksesuarlar, tarihi eserler ve kostümler bulunuyor. Özel olarak korunan, her yıl özel olarak ilaçlanan bu malzemelerin yerin 40 metre altında çürüme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. Yeni depoda çekilen fotoğraflarda kostümlerin gelişigüzel ve korunaksız bir şekilde bırakıldığı ortaya çıktı.

Her yıl Şehir Tiyatroları tarafından düzenlenen ve gençlere destek olunan “Genç Günler” festivalinde Şehir Tiyatroları’nın tüm aksesuarları, kostümleri ve dekorlarının gençler tarafından kullanılmasına izin verilip tüm eksikleri depodan karşılanırken, bu yıl depoya girilemediğinden festival elde bulunan malzemelerle yapıldı. Eşyaların ne kadar süre sonra kullanıma açık hale geleceği ise bilinemiyor.

Haberin devamını okumak için tıklayınız.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.