2.Kürt Kültür Sanat Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

kürt-kültür-festivaliMimesis Haber / Bu sene ikincisi düzenlenen Kürt Kültür Sanat Festivali 14 Mayıs Cumartesi yapılan etkinliklerle tamamlandı. Aslında festivalin programı 7-15 Mayıs olarak açıklanmıştı. Bu festival kapsamında bugün(14 Mayıs) Şişli Kent Kültür Merkezinde oynanacak olan Tirsa Führer(Führer’in Korkusu) tiyatro oyununu izlemeye gittiğimiz de programın değiştiğini oyuna gelen izleyicilerden öğrendik. Oyuna ilgi oldukça fazlaydı. Bunda oyun sonrası yapılacak olan konserin de etkisi vardı muhtemelen. Tabii konsere gelenler oyunu da konser havasında izlediler desem yeridir. Oyun esnasında telefondan konuşmalar, mesajlaşmalar veya etkinliğe geç gelenlerin içeri girmesi, sıkılanların oyun bitmeden çıkması oyunun takip edilebilirliğini oldukça düşürdü. Oyuncuların bu şartlarda oyunu tamamlamaları bile büyük bir başarı sayılır. Oyun şuana kadar dört defa sahnelenmiş. Sergilemeleri bundan sonra da devam edecek. Kaçıranlar ve benim gibi festivalde denk gelenler takip edebilirler.

Oyun bittikten sonra Mezopotamya Kültür Merkezi sanatçılarından Rugeş Kırıcı ile ayaküstü yaptığımız konuşmada Festivalin kapanış etkinliği olan Bostancı Kültür Merkezindeki konserin İstanbul Valiliğinin güvenlik gerekçesi ile yasakladığını öğrenmiş olduk. Tirsa Führer oyununda oynayan Rugeş; etkinliğin yasaklanmasının keyfi alınan bir karar olduğunu, güvenliğinde bahane olduğunu söyledi.
Yarın yapılması düşünülen konserin bir bölümü bugüne kaydırılmış oldu. Oldukça coşkulu geçen etkinlik gece 11:45’de son buldu.

Hüseyin Erdoğdu / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla