20. İstanbul Tiyatro Festivali “Godot’yu Beklerken” ile Sona Erdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

godotMimesis Haber / Bir ay boyunca tiyatroseverleri kaçırılmayacak yerli ve uluslararası yapımlarla, söyleşilerle bir araya getiren 20. İstanbul Tiyatro Festivali sona erdi.

Festival bu yıl yurtdışından 9, Türkiye’den 23 oyun, dans ve performanstan oluşan 32 gösteriyi ve zengin içerikli 18 yan etkinliği 25 farklı mekânda sanatseverlerle buluşturdu.

Festivalin açılış oyunu olan Godot’yu Beklerken, gördüğü ilgi üzerine 28 Mayıs akşamı Uniq Hall’da düzenlenen ek seans ile festivalin aynı zamanda kapanış oyunu da olmuş oldu.

Serüvenlerine 1990’da Samuel Beckett ile başlayan Şahika Tekand ve Studio Oyuncuları, bu kez de yazarın en önemli tiyatro metinlerinden olan “Godot’yu Beklerken” ile seyirciyle buluşuyor. Tekand, oyunda beklemek eylemi ve beklenti, umut ve umutsuzluk, varolma arzusu ve varolmaya mahkûmiyet kavramlarını, doğuşla vadedilen geleceğin sonluluğunun yarattığı akıl dışılık ve bunu akla uygun kılmak üzere verilen çaresiz uğraşı ifade eden bir düzen kuruyor.

Şahika Tekand orijinal metni kısaltmasıyla, yaklaşık 90 dakika süren tek perdelik bir oyun izliyoruz.

Oyunun Künyesi

Yazan: Samuel Beckett
Yöneten: Şahika Tekand
Çevirenler: Uğur Ün, Tarık Günersel
Dekor: Esat Tekand
Işık Tasarımı: Şahika Tekand
Ses Tasarımı: Şahika Tekand
Yönetmen Yardımcıları: Verda Habif, Nazlı Deniz Korkmaz, Arda Kurşunoğlu, Nilgun Kurtar
Oynayanlar (alfabetik sırayla): Onur Berk Arslanoğlu, Cem Bender, Sedat Kalkavan, Nilgün Kurtar, Mehmet Okuroğlu, Yiğit Özşener

Eray Mungan / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla