Açıkhava Tiyatrosu Yıkılıyor mu?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

acikhavaMimesis Haber/ Hürriyet Gazetesin’den Cengiz Semercioğlu köşesinde, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nun yıkılarak yerine 7000 kişilik bir salonun yapılacağını öğrendiğinde çok şaşırdığını yazdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Abdurrahman Şen ile yaptıkları sohbete dayandıran Semercioğlu, projelendirmenin tamamlandığını bu yaz sonu yıkma işlemlerinin başlayabileceğini öğrendiğini belirtti.  Semercioğlu yazısında, bu tarihi mekanın yıkılmasının yerine, yenilenmesinin gerektiğini ortaya koyuyor.

Bu  iddialar üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi yazılı bir açıklama yaptı:

“Harbiye Açık Hava sahnesinin tamamen yıkılıp yeniden yapılması söz konusu değildir.

Burada yapılması öngörülen işlem uzun yıllardır düşünülen ve olumsuz hava koşullarına karşı sahnenin üzerine açılır-kapanır tavan yapılmasından ibarettir.

Çalışma ile sahnenin daha uzun süreli kullanımı amaçlanmaktadır.

Proje sahnenin özgün yapısı korunarak hazırlanmıştır ve kurulların onay süreci beklenmektedir.

İBB Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen’in ’Harbiye Açıkhava tamamen yıkılıp yeniden yapılacak’ şeklinde bir açıklaması olmamıştır.”

Bu açıklama sonrası Cengiz Semercioğlu da Twitter adresinden şunları paylaştı:

‘İBB, Abdurrahman Şen’in “Açıkhava yıkılacak” demediğini söylemiş. He ben manyağım uydurdum… 5 şahidim daha var masada. Madem yıkılmayacak o sahne nasıl büyütülüp, Açıkhava’nın tamamı sağa doğru döndürülecek. Madem A.Şen Açıkhava yıkılacak demedi Olimpiyat zamanı alınan izinleri, halter için kullanılacağını ben nerden biliyorum. Madem Açıkhava yıkılmayacak, A.Şen’in çizimleri hazır dediği projeyi hemen bugün kamuoyuyla paylaşır mısınız. Abdurrahman Bey’in çılgın projesi; Sahnesi büyüyecek, yönü sağa dönecek ama Açıkhava yıkılmayacak… Mimarlar aklınızı koruyun!..’

Paylaş.

Yanıtla