“Baba ve Piç” Tiyatro Sahnesinde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

TF_230516_BabavePic_Fotograf_AliGuler-8253Mimesis Haber / Elif Şafak’ın romanından aynı adla tiyatro sahnesine uyarlanan “Baba ve Piç”, İKSV Tiyatro festivali kapsamında Talimhane Tiyatrosu tarafından Zorlu PSM Drama sahnesinde sergilendi.

Türkiye’de ilk baskısını yaptığı 2006 yılında en çok okunan kitap olan  “Baba ve Piç”, “La Bastarda Di İstanbul (İstanbul’un Piçi)” adıyla raflarda yerini aldığı İtalya’da geçen yıl yine bu isimle ilk kez sahneye konulmuştu.

Aynı zamanda, erkeklerin zamansız ve açıklamasız öldüğü ve geride hep kadınların kaldığı bir sülaleden dört kuşak kadının da hikayesi olan ve Müslüman-Türk Kazancı ailesiyle İstanbul kökenli Ermeni-Amerikalı Çakmakçıyan ailesinin İstanbul- San Francisco hattında iç içe geçen ve 90 yıla dayanan öykülerini konu edinen roman, 1915 yılında yaşanan olayların etrafında iki toplumun ilişkilerini inceliyor.

Edebiyat uyarlamalarının kolay bir iş olmadığı, roman gibi anlatının derinlemesine ve incelikle işlenme imkanının olduğu edebiyat eserlerindeki olay örgüsünün sahne üzerinde nasıl uyarlanacağı belki de en can alıcı soru.

Oyunun ritmik açıdan geliştirilmeye açık olduğu, daha canlı bir oyunculuk icrasıyla izlenilirliği daha yüksek bir oyuna dönüşebileceği söylenebilir.

 Oyunun künyesi ise şöyle:

 Ortak Yapımcılar: Arcola Theatre, Talimhane Tiyatrosu

Yazan: Elif Şafak Uyarlayan: Angelo Savelli Çeviren: Oya Bacak Yöneten: Mehmet Ergen Sahne Tasarımı: Anthony Lamble Kostüm Tasarımı: Jenny Beavan Oynayanlar: Alican Altun, Aysan Sümercan, Gökay Akgör, Gökçen Gökçebağ, Görkem Acar, Hande Ataizi, İdil Yener, Nihal Koldaş, Nora Tokhosepyan, Pelin Ermiş, Selen Uçer, Serra Yılmaz

 Fırat Kuyurtar / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla