Batman Tiyatro Festivali Devam Ediyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

batmanBatman Belediyesi’nin ‘Direnen bir özle toplumsal tiyatroya’ şiarıyla bu yıl 7.’sini düzenlediği tiyatro festivalinin üçüncü günü farklı etkinliklerle devam etti.

‘Masîreşa Bıçûk oyunu oynandı’

Batman Belediyesi’nin ‘Direnen bir özle toplumsal tiyatroya’ şiarıyla bu yıl 7.’sini düzenlediği tiyatro festivalinin üçüncü günü ‘Masîreşa Bıçûk’ çocuk oyunuyla başladı. Çocukların yoğun bir katılım gösterdiği oyun Yılmaz Güney Sinema Salonunda oynandı. Samed Behrengi’nin yazıp Rêzan Kaya’nın yönetmenliğini yaptığı oyun, çocuklar tarafından büyük bir ilgi ile izlendi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından oynanan oyun sonunda oyunculara bir plaket verildi.

‘Oyun yazarlığı üzerine panel’

Masîreşa Bıçûk adlı çocuk oyunundan sonra Yılmaz Güney Sinema Salonunda ‘Oyun Yazarlığı’ adlı bir panel düzenlendi. Panele Urmiye’den katılan tiyatro yazarı Resûl Bangîn, tiyatro yazarlığı ve Kürt tiyatrosu üzerine bir söyleşi yapıldı. Ardından panele katılan sanatseverlerin sorduğu soruları cevaplandıran Resûl Bangîn plaketini Batman Belediyesi Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar’dan aldı.

‘Leyla ilgiyle izlendi’

Batman Sanat Tiyatrosu salonunda, İstanbul Mezopotamya Dans Grubunun ‘Leyla’ adlı dans gösterisi sahnelendi. 1930’lu yıllarda Avrupa’da dans sanatını icra eden ilk Kürt kadın dansçı olan, tarihe ismi “Kürt prensesi” olarak geçen Leyla Bedirxan’ın hayatından esinlenerek sahnelenen dans gösterisi sanatseverler tarafından ilgiyle izlendi. Kareografisini Serhat Kural’ın oluşturduğu dans gösterisinin ardından sanatçılara, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Rüknettin Gün tarafından bir plaket verildi.

‘Şehir Tiyatrosundan Kısa Oyun’

Yılmaz Güney Sinema Salonunda, Batman Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından Tartuffe adlı kısa oyun oynandı. Moliere tarafından kaleme alınan oyunun yönetmenliğini İhsan Arat yaptı. Büyük bir ilgi ile izlenen oyunun ardından oyunculara İranlı yazar-oyuncu Kudbettin Sadıki tarafından bir plaket verildi.

‘Oyuna yoğun ilgi’

Tiyatro festivalinin üçüncü gününde son olarak sahneye çıkan Koma Şanoya Yekta Hêvî grubuna ilgi büyüktü. Batman Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Semra Güneş, Belediye Meclis Üyeleri ve birçok sanatseverin katıldığı oyun büyük bir ilgi ile izlendi. Şalıko Bêkes tarafından kaleme alınan oyunun yönetmenliğini Giyasettin Şehir yaptı. İzleyiciden büyük bir alkış alan oyuncular plaketi ise Batman Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Semra Güneş’ten aldı.

Batman Belediyesi

Paylaş.

Yanıtla