Batman Tiyatro Festivali Renkli Görüntülerle Son Buldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

batman tiyatroBatman Belediyesi’nin ‘Direnen bir özle toplumsal tiyatroya’ şiarıyla bu yıl 7.’sini düzenlediği tiyatro festivali altıncı günde düzenlenen etkinliklerle son buldu.

Batman Belediyesi’nin ‘Direnen bir özle toplumsal tiyatroya’ şiarıyla bu yıl 7.’sini düzenlediği tiyatro festivali altıncı günde Bûka Baranê, Sayıklamalar ve Newxeşê Newxeşiyê adlı tiyatro oyunları ve Cizre’ye gidiş etkinliği ile son buldu. Büyük bir katılım ile gerçekleştirilen kapanış etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Tiyatro festivali kapsamında Cizre Belediyesine bir ziyarette bulunan Batman Belediyesi Kültür Müdürü Ali Sarıpınar, Batman Belediyesi Şehir Tiyatrosu Müdürü Ahmet Bülent Tekik, Mizgin Kültür Merkezi Yöneticisi Abdullah Tarhan ve bir grup tiyatro oyuncusu Cizre Belediyesi Eş Başkanları Leyla İmret ve Kadir Kunur tarafından karşılandı. Cizreli çocuklara verilmek üzere götürülen boyama ve hikâye kitapları Cizre Belediyesine teslim edildi.

‘Bûka Baranê oyunu sahnedeydi’

Urmiye’den gelen Teatra Textê Reş adlı tiyatro grubu günün ilk etkinliği olan Bûka Baranê adlı oyunu oynadı. Yılmaz Güney Sinema salonunda oynanan oyuna birçok sanatsever katıldı. Resûl Bangîn’in yazıp yönettiği oyun izleyiciler tarafından büyük bir ilgi ile izlendi.

‘Sayıklamalar’a büyük ilgi’

Bûka Baranê oyunu ardından Ahmet Seven’in yazıp yönettiği Sayıklamalar adlı tiyatro oyunu Batman Sanat Tiyatrosu salonunda sahne aldı. Birçok izleyicinin katıldığı oyun büyük bir dikkatle izlendi. Oyun’un ardından oyunculara plaket verildi.

‘Newxeşê Newxeşiyê oyununa büyük alkış’

Tiyatro festivali kapsamında Yılmaz Güney Sinema salonunda oynanan Newxeşê Newxeşiyê adlı tiyatro oyunu halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı. Görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel, Batman Belediyesi Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, Batman Belediyesi Eş Başkan Yardımcıları Semra Güneş ve Aziz Aksin, Belediye Meclis Üyeleri ve sanatseverlerin katıldığı oyun keyifle izlendi. Oyunun ardından oyunculara görevden uzaklaştırılan Eş Başkan Gülistan Akel tarafından plaket verildi.

‘Mücadelenin, yaşama dair sözün en büyük dili sanattır’

Festivalin kapanış programında bir konuşma yapan görevden uzaklaştırılan Eş Başkan Gülistan Akel, ‘’Her festival dönemlerinde bu sahneye her çıktığımızda bizi büyük bir heyecan sarıyor. Bu kalabalığı, bu coşkuyu, sahnedeki eserleri, bu buluşmayı görünce ne kadar iyi bir iş yaptığımızın farkına varıyoruz. Yaşadığımız coğrafyada, yaşadığımız günlerde çok fazla acı yaşıyoruz. Yaşanan savaş sürecinden dolayı neredeyse toplumsal bir travma yaşıyoruz. Ama şunu iyi biliyoruz. Mücadelenin en önemli yerlerinden biri bu sahnedir. Mücadelenin, yaşama dair sözün en büyük dili sanattır. Bu yüzden sürece dair anlamlı bir şey yaptığımızı düşünüyoruz. Yedi yıldır bu kentin sokaklarında, köylerinde, salonlarında tiyatroyla ve halkımızla buluşuyoruz. Sanatçılar eserleri ile yaşama dair, mücadelelerine dair, yaşamın her alanına dair söz söylüyorlar. Bu birlikteliği oluşturmak bizim için çok anlamlı. Yaşamın her alanında mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz bu zulmü, bu baskıyı, bu katliam politikalarını kabul etmiyoruz. Kabul etmediğimiz için ölmemize, öldürülmemize rağmen, tutuklamalarına rağmen, görevden uzaklaştırmalarına rağmen sokakta, evimizde psikolojimiz bozuk bir yaşam sürmemize rağmen biz yine direnişin mevzilerine sahip çıkacağız. Mücadelemizi sahnelerde de olsa devam ettireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle bu festivalde emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum’’ dedi.

Batman Belediyesi

Paylaş.

Yanıtla