EKİP Tiyatrosu’ndan Macbeth

Pinterest LinkedIn Tumblr +

machbethMimesis Haber / Son iki festivalde “Parti” ve “İki Kapılı Ev” oyunlarını izlediğimiz EKİP Tiyatrosu 20. İstanbul Tiyatro Festivali’nin son haftasında, hiçbir iktidar sıkıntısının yaşanmadığı(!) şu günlerde, Shakespeare’in ölümsüz eserlerinden Macbeth’in prömiyerini yaptı. Üsküdar Tekel Sahnesi’nde 25 Mayıs’ta gerçekleşen gösteriye seyirciler yoğun ilgi gösterdi. Oyun sonrasında oyunda emeği geçen herkes oyuncular tarafından sahneye davet edildi ve seyircileri hep birlikte selamladılar.

Yönetmenliğini Bülent Emin Yarar’ın yaptığı oyunda, EKİP seyirciyi Macbeth’in kalbinin karanlıklarına doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Bu yolculuk etkili ışık ve sahne tasarımıyla keyifli bir hal alıyor. Ayrıca EKİP Üsküdar Tekel Sahnesi’nin olanaklarını da başarılı bir şekilde kullanıp seyirciyi oyunun içine almayı kolayca başarıyor. Oyun boyunca icra edilen canlı müzik ve oyuncuların performansları da seyircinin bu yolculuktan kopmasına imkan tanımıyor.

Macbeth’i Cem Uslu’nun canlandırdığı oyunda, Simel Aksünger, Serkan Altıntaş, Aziz Caner İnan, Murat Kapu, İsmail Sağır ve Ayşegül Uraz rol alıyor. Sahnede hiç 7 kişiymiş gibi durmuyorlar. Oyunun sahne arkasında ise Başak Özdoğan, Cem Yılmazer, Candan Seda Balaban, Orhan Enes Kuzu, Hüseyin Korkma, Dicle Doğan, Tamer Serkan Subaşı, Sevilay Ergüler, Burak Bulut Yıldırım ve Hatice Çavdar var.

Festival kapsamında dün ikinci kez oynanan yapım için 27 Mayıs 20.30’da yine Üsküdar Tekel Sahnesi’nde ek bir gösterim kondu. Festivaldeki gösterimleri kaçıranlara oyunun diğer gösterimlerini takip etmeleri önerilir.

Yiğit Şahin / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla