Eskişehir Film Festivali 18 Yaşında

Pinterest LinkedIn Tumblr +

50826Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Eskişehir Film Festivali 18. kez sinemaseverler ile buluşacak.

Uluslararası Eskişehir Film Festivali, 6 Mayıs Cuma günü başlayacak. 18. Uluslararası Eskişehir Film Festivali bu yıl Onur ödülünü Yılmaz Güney ve Şerif Sezer’e verecek. ‘Sinemaya Emek’ ödülünün bu yılki sahipleri ise Selanik Film Festivali ve Toronto Film Festivali danışma kurulu üyesi Yiannis Zachopoulos ve Parla Şenol. “Sinema Kültürüne Katkı Ödülü” festival filmlerine gösterdiği ilgi ve verdiği destek nedeniyle Başka Sinema’nın olurken, festivalin bir başka ilki olan “Yılın Performansı Ödülü” de Esme Madra ve Özgür Emre Yıldırım’ın olacak.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası olması nedeniyle 18. Uluslararası Eskişehir Film Festivaline bu yıl “Engelli Farkındalık” isimli yeni bir bölüm eklendi.

Bu yeni bölümde engelliler ile ilgili 2 belgesel filme yer verilirken, ilk film 90 dakikalık “800 km Engelli” isminde ve bedensel engelli iki kişinin motosiklet ile İstanbul’dan Bodrum’a yaptığı yolculuğu anlatıyor. Bir diğeri ise bir kısa film ise “Disleksili Senaryom” isminde bir belgesel. 14-17 Yaşlarında 14 Disleksili çocuğun, 5 hafta boyunca kısa film öyküsü ve senaryosu nasıl yazılır hakkında aldıkları eğitim ve bu 5 hafta sonunda kendi kısa film öykülerini yazma süreçlerini anlatıyor.

Yazının devamını okumak için tıklayınız. 

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.