Ferhan Şensoy Kavuğu Rasim Öztekin’ Devretti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

rasim-oztekin-kavuk_6990Mimesis Haber/ Ferhan Şensoy kavuğunu Rasim Öztekin’e devretti. 12 Mayıs akşamı Ses tiyatrosunu dolduran tiyatro severler geleneksel tiyatromuzun kavuk devri törenine şahit olma şansını buldu.

Tören Ortaoyuncular’ın Çok Tuhaf Soruşturma adlı oyununun projeksiyondan izlenilen açılış sahnesi ile başladı. Hemen ardından Ferhan Şensoy ve Rasim Öztekin oyundaki ikili sahnelerini sahnede canlı olarak sergilediler. Büyük alkış alan bu performansın hemen ardından büyük üstat Münir Özkul’un yine bir Ortaoyuncular prodüksiyonu olan İstanbul’u Satıyorum oyunundaki şarkılı bölümü alkışlarla izlendi.

Sahneye gelen Ferhan Şensoy  1980’de Ortaoyuncular’ı kurduğunu, 1981’de de kendi üslubunda oyuncular yetiştirmek üzere Nöbetçi Tiyatro’yu açtığını, Rasim Öztekin’in de Nöbetçi Tiyatro’ya ilk katılanlardan biri olduğunu söyledi.

32668-ferhan-sensoy-kavugunu-rasim-oztekin-e-devretti-57350ea501dc0

Rasim Öztekin’in tiyatroya o yıllardaki ilgisini hoş anılarla aktaran Şensoy, kavuğun Hasan Efendi’den Dümbülle’ye, Dümbüllü’den de Münir Özkul’a geçerek kendisine geldiğini anlattı. Bu saydığı isimlerin hepsinin de tarihi Ses tiyatrosunda sahne aldığına, şimdi de bu geleneğin değişmeyerek kavuğun ses Tiyatrosunda kaldığına vurgu yaptı. “Bana emanet edilen bu kavuğu, Rasim Öztekin’e devretmekten gurur duyuyorum. 5’inci kavukluyu selamlıyorum” diyerek sözlerini tamamlayarak kavuğu Rasim Öztekin’e emanet etti.

hasan-efendi-kavuk_4215

Öztekin de yaptığı konuşmada ‘Beyoğlu’nda gezerken bir okul buldum. Orada dünyaya bakışı, dünyayı yorumlamayı, bakış açılarını öğrendim. Yıllar sonra Beyoğlu’nda gezerken bir usta buldum kendime. Burada başöğretmenim Ferhan Şensoy olmak üzere bir çok usta, benim konservatuvarım oldu’ diyerek ve el öperek kavuğu devraldı.

Tören salonu dolduranların coşkulu alkışlarıyla son buldu.

Uluç Esen / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla