GalataPerform ve İKSV Ortak Yapımı ‘Yaşlı Çocuk’ Prömiyer Yaptı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Screen Shot 2016-05-24 at 00.04.11Mimesis Haber  / GalataPerform ve İKSV ortak yapımı Yaşlı Çocuk 20. İstanbul Tiyatro Kapsamında 21 ve 22 Mayıs 2016 tarihlerinde Garaj İstanbul’da  prömiyer yaptı.

Yeşim Özsoy’un yazıp yönettiği oyun; savaşın acı yüzüyle erkenden tanışan çocukları ve onların yarım kalan yolculuklarını anlatıyor.  Suriye’den kaçma çabası Ege sahiline vuran Aylan Kurdi, Miting sırasındaki bombalama ile barış sözü yarım kalan Veysel Deniz Atılgan, Cizre’de çatışma sırasında evinin önüne düşüp bir daha kalkamayan Cemile Çağırga ve Gazze’de parka düşen bomba ile oyununu tamamlayamayan Jamal Salih I’lyan’ın içinde bulunduğumuz dönemde son bulan gerçek yaşamları, tiyatro sahnesinde devam ettiriliyor.  Seyirci, erken yaşlanmak zorunda kalan bu çocukların gerçekleştiremedikleri hayallerine ve  bir daha asla yaşayamayacakları hayatlarına tanıklık etmeye davet ediliyor.

Işık, müzik ve video tasarımını etkin kullanan ekibin, sanatsal etkiyi güçlendirmek adına farklı bir sahneleme yöntemi denerken oyunculuklarda ise mümkün olduğunca sahici ve yalın bir üslup icra etmeye çalıştığı söylenebilir.

Sezonda gerçekleşecek gösterimler http://galataperform.com/ adresinden takip edilebilir.

Oyunun künyesi ise şöyle;

Yazan ve Yöneten: Yeşim Özsoy

Dramaturji: Ferdi Çetin

Yardımcı Yönetmen: Ahmet Sami Özbudak

Sahne Tasarımı: Başak Özdoğan

Video Tasarımı: Melisa Önel

Işık Tasarımı: Kemal Yiğitcan

Ses ve Müzik Tasarımı: Çağrı Beklen

Oynayanlar: Akant Çetin, Bertan Dirikolu, Ceren Demirel, Emre Yetim, Enginay Gültekin,

Hümay Güldağ, Ümit Erlim

Nadide Pınar Karataş / Mimesis Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.