“Kıyamete Kadar Kapattım Kalbimi”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

kıyamete kadarMimesis Haber / 2006 yılından beri beraber çalışma yürüten Melis Tezkan ve Okan Ürün’ün kurduğu sanat topluluğu olan “Biriken” tarafından sergilenen “Kıyamete Kadar Kapattım Kalbim”i, İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında 11 Mayıs 2016 çarşamba günü Moda Sahnesi’nde prömiyer yaptı.

Platform 0090, İstanbul Tiyatro Festivali, Vooruit Kunstencentrum ve SALT’ın ortak yapımcılığı sonucu sahneye taşınan oyun; bireylerin farkındalıklarını arttırmadığı sürece, yaşadıkları sistem içinde nasıl belirsizliğe sürükleneceğini ve hayatlarının kontrolünün ellerinden alınmasının sandıkları kadar zor olmadığını anlatıyor.

Oyunlarında; dejenerasyon, uyumsuzluk, fiziksel olarak kendini harcama ve düşük teknoloji (low-tech) kavramlarını şimdiki zamanın muğlaklığını anlatmak için kullandıklarını belirten grup üyelerinin, yeni oyunları Kıyamete Kadar Kapattım Kalbimi’yi de benzer deneysel yönelimlerle sahneye taşıdığı görülüyor.

Melis Tezkan ve Okan Ürün’un yazıp yönettiği; Defne Halman, Can Kulan, Efecan Şenolsun ve Okan Ürün’ün rol aldığı oyunu, İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında 12 Mayıs 2016 Çarşamba günü 20.30’da Moda Sahnesi’nde izleyebilirsiniz.

Festival programı için lütfen tıklayınız.

Sultan Kaleli / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla