Kukla Sanatçıları 2. Kez Ankara’da Buluşuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

kuklaMimesis Haber/Mayıs ayında Ankara kuklalar ve kuklacılarla bahara ‘merhaba’ diyecekler. KUKSADER (Kukla, Karagöz, Gösteri ve Sahne Sanatları Derneği) ve Tiyatro Tempo’nun birlikte düzenlediği festival bu yıl 6-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik oyunların sergileneceği festivalde üç yerli üç yabancı grubun sergileyeceği 10 farklı oyun yer alacak.

2. Uluslararası Ankara Kukla Festivaline bu yıl üç farklı ülkeden gruplar dört farklı oyunla katılıyor. Ankara Goethe Enstitüsü’nün konuğu olarak festivalde yer alacak Altrego Kukla Tiyatrosu genç ve yetişkinler için ‘Aloha He’ adlı oyunu sergileyecek.

Bulgaristan’dan Sliven Devlet Kukla Tiyatrosu Franz Kafka’dan uyarlanan   ‘Samsa Ailesi’ adlı yetişkin oyununun yanı sıra ‘Pitka’ adlı çocuk oyununu sergileyecekler.

Festivale katılan üçüncü yabancı topluluksa Moldova’dan geliyor. İzvaraşul Vesel Kukla Tiyatrosu ‘Prenses Benek’ adlı çocuk oyununu Tiyatro Tempo salonunda ve okullarda sergileyecek. Aynı zamanda Moldovalı kukla sanatçıları öğretmenler için bir de kukla atölyesi gerçekleştirecekler.

Festival Direktörü Marina Yüce tüm zorluklara karşın 2. Festival’in de gerçekleştiriliyor olduğunu ve bu kez festival boyunca her gün akşam Tiyatro Tempo salonunda yetişkinler için bir kukla oyunu sergileniyor olacağını, çocuk oyunlarınınsa hafta sonu tiyatroda, hafta içinde okullara giderek sergileneceğini belirtiyor. Marina Yüce Festivalde Moldova topluluğunun yanı sıra Haluk Yüce’nin de bir atölye çalışması gerçekleştireceğini ve kukla konusunda Ahmet Önel’in bir söyleşi yapacağını belirtiyor.

Bu yıl Tiyatro Tempo festivalde -içinde bir ‘Karagöz’ oyunu olmak üzere- 4 farklı oyunla yer alacak. Tempo’nun sergileyeceği ‘Sokrates’in Son Gecesi’ festivalin birinci günü kendi salonunda yetişkinler için sergilenirken çocuk oyunları okullarda oynanacak.

Festivalin İstanbul’dan iki konuğu var. Türkiye’nin en nitelikli toplulukları arasında yer alan Tiyatro Tem ve BGST (Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu) eğlenceli iki oyunla festivalde yer alıyor. ‘Dünya’nın Yemeği’ adlı oyunlarıyla Tiyatro Tem Ankaralı izleyici ile buluşurken, BGST (Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu) ‘Lorca’nın Acıklı Güldürüsü’ oyunuyla festivale renk katacak.

Tiyatro Tempo ve Biletiva’da online bilet gişesi üzerinden internette biletlerin satıldığını duyuran Marina Yüce, ‘çocuk-yetişkin tüm Ankaralı izleyicileri kukla tiyatrosunun keyfini yaşamaya davet ediyoruz’ dedi.

Paylaş.

Yanıtla