PAM Tiyatro Buluşması mı, Yarışması mı?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ÖdüllerMimesis Haber/ Tiyatro yarışmalarının kaldırılmasıyla ilgili geçtiğimiz yıllarda sürdürülen kampanyalar belli bir dönem için oldukça etkili olmuştu. Ancak bu konuda tam anlamıyla bir başarı sağlanabildiği maalesef söylenemez. Aşağıdaki haberde de okuyacağınız üzere AVM destekli tiyatro yarışmalarının hala varlığını sürdürdüğü görülebilir. Etkinliğin adı buluşma gibi gözükse de, değerlendirmeli bir jüri söz konusu olduğu için bir yarışma olduğu daha doğru olacaktır.

Profilo AVM’nin bir yaşam ve kültür merkezi olmak misyonundan yola çıkarak başlattığı ve her yıl İstanbul’daki liselerin katılımıyla gerçekleşen ”15. Liselerarası Tiyatro Buluşması”nın Ödül Törenigeçtiğimiz günlerde tiyatro ve sinema sanatçılarının, akademisyenlerin ve okul temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Heyecanlarını, düşüncelerini, umutlarını sanat yoluyla aktaran liseli genç tiyatrocuları bir araya getiren”Liselerarası Tiyatro Buluşması” tiyatro tutkunu gençlerin ürettiklerini tiyatro severlerle paylaşabilmeleri için bulunmaz bir fırsat yaratıyor. Gençler, Profilo AVM’deki  buluşma ile, performanslarını usta tiyatrocular ve akademisyenlerden oluşan jüri önünde  tiyatroseverlere sergileme imkanına da kavuşmuş oluyor.

Etkinliğin düzenleyicisi Profilo Alışveriş Merkezi (PAM) sanatla ilgili liseli gençler tarafından her yıl heyecanla beklenen buluşmanın sürdürülebilir olmasına öncelik veriyor.

Tiyatro Buluşması’nda sergilenen eserler; ”En İyi Oyun Ödülü, Övgüye Değer Oyun Ödülü, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Övgüye Değer Erkek Oyuncu Ödülü, En İyi Kız Oyuncu Ödülü, Övgüye Değer Kız Oyuncu Ödülü, En İyi Dekor Ödülü, En İyi Kostüm Ödülü, Jüri Özel Ödülü, Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Ödülü, Profilo Alışveriş Merkezi Özel Ödülü” kategorilerinde tiyatro dünyasının önde gelen akademisyen ve sanatçılarından oluşan jüri tarafından değerlendirilip ödüllendiriliyor.

İstanbul’daki 30 lisenin katılımıyla gerçekleşen buluşmanın finalinde bu yıl Savaş Dinçel Özel Ödülü ve 15. Yıl Özel Ödülü de takdim edildi.

Ayrıca; Tiyatroseverler facebook.com/ProfiloAVM adresindeki ankete katılıp, favori oyunlarını tıklayarak Sosyal Medya Birincisini de belirlediler.

Her yıl olduğu gibi son derece coşkulu geçen ödül töreni  tiyatro dünyasından pek çok sanatçıyı öğrenciler ile buluşturdu.

Mimesis Haber/Bülent Sezgin

Paylaş.

Yanıtla