‘Salyangoz’ Oyunu Sur İçin Sahnelendi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

hayko bağdatGazeteci Hayko Bağdat, Surlu ailelerle dayanışmak için Amed’de sahnelediği “Salyangoz” adlı tek kişilik oyunu izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Gazeteci Hayko Bağdat’ın “sokağa çıkma yasağı” ve yaşanan saldırılar nedeniyle mağdur edilen Surlu ailelerle dayanışmak için “Salyangoz” adlı tek kişilik oyunu Şehir Tiyatrosu’nda sahneledi. Kendi hayatı üzerinde kurguladığı hikayeleri anlatan Bağdat izleyicileri zaman zaman duygulandırırken çoğu zamanda güldürdü. Bir sohbet havasında geçen gösteriyi izleyenler oyunu ayakta alkışladı.

Salyangoz’da ne anlatılıyor?

Çocukluk, gençlik ve evlilik maceralarını anlatan Bağdat’ın oyunu iki bölümden oluşuyor ve 100 dakika sürüyor. İlk bölüm, İstanbul Şişli’de hayatı yüksek bir apartman dairesinden kuşbakışı izleyen bir çocuğun, günün birinde dışarı çıkması, evde yaşam bulan kimliğin dışarıda çok farklı olduğunu görmeye ve anlamaya başlamasıyla başlıyor. Çocukluk ve ergenlik yıllarında başından geçen olayları trajikomik bir şekilde izleyiciye aktaran Bağdat, ikinci bölümde ise gençlik dönemini izleyiciye anlatıyor. Bağdat oyunu, yaşanan siyasi cinayetlere gönderme yaparak, izleyiciyi hüzünlendirip düşündürerek tamamlıyor.

Diha

Paylaş.

Yanıtla