Birileri Sanat Kurumlarını Dizayn Etmeye mi Çalışıyor?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

thumbs_b_c_d1c12215fce5cbc10b2afe8334b6d818Sahne dergisi imtiyaz sahibi Murat Demirbaş, “Refik Erduran’ın kendisine verilen alan elinden alınınca, bir mahremiyeti böylesine muhbirlik faaliyetine dönüştürmesi çok çirkin.” dedi.

UNESCO Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) Hırvatistan Merkezi Başkanı Zelijka Turçinoviç’in, Hırvat Tiyatro Festivali’ne davet edilen Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Nejat Birecik ve İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Zafer Kayaokay’ın etkinliklere katılmadığı iddiası üzerinden yaşanan tartışmalar sürüyor.

Tartışmalara dahil olan eski Devlet Tiyatroları Edebi Kurul Başkanı Refik Erduran’ın açıklamalarında yer verdiği Nejat Birecik ile görüşmesinde yer alan üçüncü kişi olduğunu ifade eden Sahne dergisi imtiyaz sahibi Murat Demirbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erduran’la dergi için yaptığı bir röportaj vesilesiyle tanıştığını anlattı.

Demirbaş, şöyle devam etti:

“Refik Erduran’ın kendisine verilen alan elinden alınınca, bir mahremiyeti böylesine muhbirlik faaliyetine dönüştürmesi çok çirkin. Sözünü ettiği Sinanoba’daki görüşmedeydim. Mahremiyet ağır bir sandıktır, dikkatli açmak gerekir. Hasta ve yorgun bir yaşlıyı ziyaret etmek için, kendisinin ısrarları üzerine, o dönemde Edebi Kurul Başkanı da olması sebebiyle Refik Erduran ile görüştük ve bize yakışanı yaptığımıza inanıyorum. Kendisinin yorgunluğu yazarlığı ile de sınırlı değil ki, garsonların ifadelerinden medet ummaya başlamış.”

Türkiye’deki her kabine değişiminde Bakanlık bürokrasisine benzeri malzemeler sunulduğu fikrini paylaşan Demirbaş, “Birileri sanat kurumlarını dizayn etmeye mi çalışıyor? Farkındaysanız, tiyatro kamuoyu önüne daima entrika ve hakaret oluştuğunda geliyor. Toplumsal ayrıştırmayı kendine kalkan yapanlar bu çatışmayı derinleştiriyor.” diye konuştu.

AA

Paylaş.

Yanıtla