Özgür Gündem Dayanışmaya Çağırıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ozgur-gundem-dayanismaya-cagiriyor-151532-5Özgür Gündem ile dayanışmak için başlatılan ‘Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasına katılan Prof.Dr. Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve yazar Ahmet Nesin’n tutuklanmasının ardından gazeteci örgütleri, sendikalar, ve insan hakları örgütleri, dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (THİV), Türk Tabipler Birliği (TTB), İstanbul Tabip Odası (İTO), Adli Tıp Uzmanları Derneği, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Türkiye Mimarlar Mühendisler Odası Birliği (TMMOB), Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), DİSK, Basın İş Sendikası’nın da bulunduğu sendika, insan hakları örgütleri ve meslek odaları ortak bir açıklama yaptı.

Aralarında KESK, DİSK, TGS, İHD,THİV,TTB, TMMOB gibi birçok örgütün olduğu kurum ve kuruluş tüm duyarlı kesimleri bugün saat 13.30’da gazete binasının önünde dayanışma çağrısı yaptı.

Birgün

Paylaş.

Yanıtla