Özgür Gündem’in Nöbetçi Yayın Yönetmenlerinin 14 Yıla Kadar Hapsi İstendi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ozgur-gundem-dayanismaya-cagiriyor-151532-5Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmak için başlatılan ‘nöbetçi yayın yönetmeni’ kampanyasına destek vermelerinin ardından tutuklanan Erol Önderoğlu, Ahmet Nesin ve Şebnem Korur Fincancı’nın 14 yıla kadar hapsi istendi.

Hakkında onlarca soruşturma ve dava açılan Özgür Gündem gazetesiyle dayanışma amacıyla 44 kişi, geçen 3 Mayıs’ta başlatılan nöbetçi yayın yönetmenliği kampanyasına destek vermiş, 37’si hakkında soruşturma açılmıştı.

Dün de Özgür Gündem gazetesinde nöbetçi yayın yönetmenliği kampanyasında görev alan gazeteci Erol Önderoğlu, gazeteci-yazar Ahmet Nesin ve akademisyen Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, savcılıktaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

İddianame tamamlandı

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Soruşturma Savcısı Eşref Durmuş tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklanan üç ismin yanı sıra yine nöbetçi yayın yönetmenliği yapan Prof. Dr. Beyza Üstün ve İnan Kızılkaya hakkında da ‘suç ve suçluyu övmek’, ‘suça tahrik’, ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan iki yıldan 14 yıla kadar hapis cezası istendi.

Nesin hakkındaki iddianame terör suçlarına bakmakla görevli İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne, diğer şüpheliler hakkındaki iddianame de 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Diken

Paylaş.

Yanıtla