Üniversiteli Tiyatrocuların Yaz Sezonu Ritm Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ritm atölyesiMimesis Haber / Üniversiteli Tiyatrocular için Yaz Sezonu Ritm Atölyesi devam ediyor. BGST Tiyatro’dan oyuncu-dansçı eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen atölyenin, geçtiğimiz sezon 24. İstanbul Amatör Tiyatrolar Günleri’ni düzenleyen topluluklar olan Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları, İstanbul Fen Oyuncuları, İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Sahnesi ve Yeditepe Üniversitesi Oyuncuları’nın yer aldığı 43 katılımcısı bulunuyor.

Eğitmenler Türkiye’de amatör tiyatroların düzenlediği şenliklerde, daha çok oyunların sıralı bir şekilde sergilendiğini ve fuayelerde derinlemesine ve işlevsel yürütülen tartışmaların eksikliğinin yaşandığını belirtiyor. İATG”nin hedefini ise grupların birbirlerinin üretimlerine yabancılaşmadan, dayanışma içinde, kolektif bir üretim anlayışıyla şenlik düzenleyebilmesi ve gruplar arası iletişimde kültürel/sanatsal söylemin niceliksel/niteliksel olarak yukarıya çekecek eğitim-araştırma faaliyetlerinde bulunması olarak tarif ediyor.

Belirlenen hedef doğrultusunda yaz aylarını, daha spesifik çalışmalar yapılabilmesi için elverişli zaman dilimi olarak yorumlayan katılımcı ve eğitmenler; bu dönemde yürütülen sunum ve atölye çalışmalarının ayrı bir önemi olduğunu; geçmiş yıllarda da organize edilen ancak zamanla terk edilen bu anlayışın, bu sene düzenlenen Ritm Atölyesi ile yeniden canlandırılmasını hedeflediklerini söylüyor.

Atölyenin çıkış noktası “grupların eğitim çalışmalarında kendi çerçevelerine uygun olarak geliştirerek kullanabilecekleri bir çalışma formu oluşturmak”. Müzik teorisinde açıklığa kavuşturulan pek çok kavramın aslında dans ve tiyatro performans alanlarında eksik ele alındığı dile getirilirken, atölye müzik teorisinden yola çıkarak farklı performans alanlarındaki kesişen zeminleri açığa çıkarmayı ve bu alanlar arasında terminolojik ortaklıklar yakalamayı hedefliyor.

Boğaziçi Üniversitesi Park 1 alanında, 15 Haziran tarihi itibariyle 4 eğitmenle yürütülen 7 oturum olarak planlanan atölye, 29 Haziran’da sona eriyor.

Sultan Kaleli / Mimesis Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.