Dünyada Bir Köşe Festival Çağrısı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

acornermagesMimesis Haber/ Bu yıl 1-12 Ekim 2016’da İstanbul’da ikinci kez gerçekleşecek olan festival programında yer almak üzere Türkiye’den sanatçıların tiyatro, dans ve performans alanlarındaki yeni çalışmaların  beklendiği duyurusu yapıldı. Festival programımızda yer vermek üzere ‘köşenin ardında’ konsepti ile ilişkili projeler aranıyor.

Konsept:
Köşenin Ardında
Dünya yuvarlak.
Bakış açınıza göre dünyanın orta yeri, dünyanın herhangi bir köşesi olabilir.

Köşeye çeşitli açılardan bakabilirsiniz: Güvenli alanımız olan köşe, ardında beklenti, ya da değişim barındıran döndüğümüz köşe, sıkıştığımız köşe…

Biz köşenin neresindeyiz? Köşenin ardında bizi neler bekliyor? Köşenin ardını merak edenler ve kafasını uzatıp o adımı atanlar bizler olacağız. Türkiye’nin tam ortasında bulunduğu Ortadoğu ve Balkanlar coğrafyası çeşitli huzursuzluk ve çatışmalar nedeniyle baskı altında olan, sarsılan ve etrafa savrulan sanatçıların toprakları. Dünyanın bu köşesinde bir dünya hayal eden sanatçıların birbirleriyle buluşacağı, çağdaşlarıyla etkileşim sağlayacakları çok sesli, çok renkli ve çok disiplinli özgür bir platform sunuyoruz: Dünyada Bir Köşe. Dünyanıza yeniden bakmaya hazır mısınız?

Açık Çağrı:

Ana Program seçkisi
• 30 dakikanın üzerinde, daha önce İstanbul’da gösterilmemiş dans, tiyatro ve performans işleri.

Kısa İşler seçkisi•15 dakikanın altında, çeşitli mekanlara adapte edilebilecek ve minimum teknik olanakla gerçekleştirilecek dans, performans ve tiyatro işleri

•Gösteriler bitmiş veya yapım aşamasında bir iş ya da bir işin parçası olabilir.

•Bu bölümde sergilenecek işler Kadıköy’deki çeşitli bağımsız mekanlarda yer alarak gün boyu uluslararası programatörler ve küratörlere yönelik olarak gerçekleştirilecek Corner Pro etkinliğinin parçası olacak ve sanatçılar ayrıca programatörler için sunum yapma olanağı bulacak.

Dünyanın bu köşesinin en önde gelen sanatçılarından bazılarının ağırlanacağı festivale katılmak için proje dosyalarınızı ekip bilgileri ve özgeçmişi, teknik gereksinimler ve öngörülen gösteri süresini de içerecek şekilde 1 Ağustos 2016 tarihine kadar info@acornerintheworld.com adresine gönderebilirsiniz.

Paylaş.

Yanıtla