Eleştirmeye İnatla Devam

Pinterest LinkedIn Tumblr +

TEB_LogoMimesis Haber/ Tiyatro Eleştirmenler Birliği yöentim kurulu imzası ile yayınladığı açıklamada sanatın her türlü ayrımcılığa, zorbalığa, dayatmacılığa karşı duran; toplumları ve bireyleri birleştirici, uzlaştırıcı, paylaşımcı, geliştirici, eleştirel düşünmeye sevkedici felsefesinin tam karşıtının sergilendiği bir dönem yaşadığı tespitini yapıyor ve sadece sanatçı ve sanatseverler olarak değil aklı ve vicdanı olan, ahlaki değerlere sahip her birey gibi dayatılan bu ortamı bir zulüm olarak gördüklerini belirtiyor.

Tiyatro Eleştirmenler Birliği’nin yaptığı açıklama söyle devam ediyor:

Emeğimizi, düşüncelerimizi, insanlığın yararı için sunmaya çabalarken hangi milletten olursa olsun insanların katledilmesi bütün motivasyonumuzu yok etmeye yetiyor. Ve üstüne üstlük bu zulmün üzerinin sessizce örtülmeye çalışılması karşısında şaşkınlık, çaresizlik ve korku yaşıyoruz.

 Ama biliyoruz ki aydın sorumluluğu inatla, azimle, özgürce ve umutla  mücadele etmeyi; dini, parayı, toplumu ve hakim oldukları siyaseti, iktidarlarının devamlılığı için kullananları eleştirmeyi ve hesap sormayı gerektiriyor.

 Umuyoruz ki yüreğinde sevgiyi, barışı ve insanlığı yüceltenlerin birlik ve beraberliği, üretmeye, yazmaya, söylemeye devam etmesi, bizleri huzurlu günlere ulaştıracak.

Paylaş.

Yanıtla