İki ‘Nöbetçi Yayın Yönetmeni’ne Tahliye… Şebnem Korur Fincancı: Mücadeleye Devam Edeceğiz

Pinterest LinkedIn Tumblr +

korur-fincancıÖzgür Gündem gazetesi tarafından başlatılan ‘Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasına katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Şebnem Korur Fincancı ve Sınırı Tanımayan Gazeteciler örgütü Türkiye Temsilcisi gazeteci Erol Önderoğlu tahliye edildi.

Özgür Gündem gazetesinin ‘Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasına katıldıkları gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan ve ‘terör propagandası’ yaptığı iddiasıyla tutuklanan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı, Yazarımız Prof. Şebnem Korur Fincancı ve Sınırı Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi ve Bianet Raportörü Gazeteci Erol Önderoğlu tahliye edildi. Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 20 Haziran’dan bu yana tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden bugün akşamüstü saatlerinde çıktı.

Fincancı ve Önderoğlu’yla birlikte tutuklanarak cezaevine konulan gazeteci ve yazar Ahmet Nesin için henüz karar verilmedi.

Cezaevi önünde arkadaşları ve hak savunucuları karşılanan Korur Fincancı şöyle konuştu:

“Bu dönemde Türkiye’de tutuklanmamızın bir onur olduğunu düşünüyorum. Bu onuru kabul ettik. Mücadeleye devam edeceğiz. Gerekirse yeniden bu duvarın arkasına geçmemizde hiçbir beis yoktur, yeter ki bizim o duvarın arkasına geçirilmemiz bu mücadeleye katkı sunsun. Biz bu mücadelenin sonucunda özgür, demokratik bir ülkede barış içinde yaşamayı becerelim.”

“Burada kadın dayanışması var”

Bakırköy’ün bir kadın hapishanesi olması nedeniyle diğer hapishanelerden daha farklı olduğunu vurgulayan Korur-Fincancı, “Burada her şeye rağmen kadın dayanışması var” dedi.

Hapishane çalışanlarının çalışma koşullarının zorluğuna değinen Korur-Fincancı hapiste geçirdiği süreyle ilgili olarak da “Burada hem tecritte, hem de koğuşta kadınların açtığı kucağa koşarak gittim. Bugün de tahliye edileceğimi öğrendiğimde özgürlüğe kavuşacağım için sevinmekle beraber onlardan ayrılmak zorunda olduğum için de hüzünlendim” diye konuştu.

HABERİ ALINCA “İNANAMIYORUM” DEDİ

Prof. Şebnem Korur Fincancı’nın bugünkü ziyaretçisi Cizre’de ‘vahşet bodrumları’na ilk giren avukat Sertaç Öskan’dı. Fincancı da Cizre’deki vahşet bodrumlarına gitmiş ve bir çocuğa ait çene kemiği bulmuştu. Cizre’den Fincancı’yı ziyaret için İstanbul’a gelen Öskan, öğle saatlerinde cezaevine gitti.

Görüşün ardından çıktığı cezaevinin kapısında tahliye kararını öğrenen Öskan yeniden cezaevine girerek Şebnem Korur Fincancı ile bir kez daha görüştü.

Öskan, şunları söyledi:

“Şebnem hoca, ‘Sertaç alt yazı geçiyorlar, doğru mu? İnanamıyorum’ dedi. Ben de ‘evet hocam doğru’ dedim. ‘Ama içimizden birini bırakmamışlar çok üzüldüm’ dedi. Sonra da ‘beni biraz bekleyin, arkadaşlarla biraz oturacağım’ dedi. Biz de şu anda dışarıda kendisini bekliyoruz.”

Cumhuriyet

Paylaş.

Yanıtla