Tarihi Mahmut Muhtar Paşa Konağı “Güneşin Sofrasında – Nâzım ile Brecht”e Ev Sahipliği Yapıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

dostlar_tiyatrosu_Mahmut_Pasa_KonagiUsta oyuncu Genco Erkal, açıkhava tiyatrosuna dönüştürdüğü tarihi Mahmut Muhtar Paşa Konağı’nın bahçesini Dostlar Tiyatrosu’nun yeni oyunuyla açtı. İstanbul Kadıköy Lisesi’nin içinde bulunan ve uzun yıllardır kullanılmayan tarihi konağın bahçesi; 7 Temmuz 2016, Perşembe akşamı prömiyeri gerçekleşen “Güneşin Sofrasında – Nâzım ile Brecht” adlı yeni oyuna ev sahipliği yapıyor.

Tülay Günal ve Genco Erkal’ın birlikte rol aldığı “Güneşin Sofrasında – Nâzım ile Brecht”; 22 ve 23 Temmuz 2016, tarihlerinde saat 21:00’de tarihi Mahmut Muhtar Paşa Konağı’nın bahçesinde tiyatroseverlerle buluşuyor.

Ali Paşa Hanı’ndaki oyunlarına son vermek zorunda kalan Dostlar Tiyatrosu; yeni açıkhava tiyatrosunu yine özgün bir tarihî alanda, yeni bir oyunla açıyor. Bugün, İstanbul Kadıköy Lisesi’nin içinde bulunan tarihi Mahmut Muhtar Paşa Konağı, öteki adıyla Mermer Konak’ın bahçesi; Genco Erkal’ın uzun uğraşlar sonrasında açıkhava tiyatrosu olarak tekrar kullanıma açılıyor. Ünlü devlet adamı Gazi Ahmet Muhtar Paşa’nın oğlu Mahmut Muhtar Paşa’ya ait olan konak; yaz sezonunda Tülay Günal ve Genco Erkal’ın birlikte rol aldığı yeni tiyatro oyunu “Güneşin Sofrasında – Nâzım ile Brecht”e ev sahipliği yapacak.

Genco Erkal yeni oyununda 20. yüzyıl edebiyatının iki doruk noktasını, Nâzım Hikmet ile Bertolt Brecht’i güneşin sofrasında bir araya getiriyor. İki ozan “Güneşin Sofrasında-Nâzım ile Brecht”te; iki yüz kişilik açıkhava tiyatrosunun tarihî ortamında keyifli bir müzikal söyleşiye koyuluyorlar. Kurt Weill, Hanns Eisler, Zülfü Livaneli, Fazıl Say, Timur Selçuk, Cem Karaca, Edip Akbayram gibi ustaların eserleriyle, izleyiciyi de bu sözlü-müzikli ziyafete davet ediyorlar.

dostlartiyatrosu

Paylaş.

Yanıtla