Ankara Aydın Sanatçı Girişimi’nden Özgür Gündem’e Destek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aralarında Aankara-aydin-sanatci-girisimi-nden-ozgur-gundem-e-destek-174877-5hmet Telli, Mahmut Temizyürek, Şükrü Erbaş ve Sibel Özbudun gibi yazar, şair ve akademisyen Özgür Gündem’in kapatılması ve gazetecilerin darp edilerek gözaltına alınması sonrasında Ankara Aydın Sanatçı Girişimi imzasıyla bir basın açıklaması düzenlediler.

Şair Ahmet Telli’nin söz aldığı basın açıklaması şöyle:

15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra alınan önlemler ve uygulamalar karşısında bizim de sorularımız çoğaldı. Darbeye karşı alınan önlemlerin giderek kapsamının genişleyeceğini, emek ve demokrasi güçlerinin saldırı tehdidi altında olduğuna ilişkin kaygımız ne yazık ki gerçekleşiyor.

16 Ağustos 2016 tarihinde Özgür Gündem Gazetesi mahkeme kararıyla kapatıldı. Gazete binasının basılarak, 24 basın emekçisi darp edilerek gözaltına alındı.

Gerçeklerin karanlıkta kalmaması için canını dişine takarak haberlerini halka ulaştıran Özgür Gündem Gazetesine yönelik bu düşmanca tutumu protesto ediyoruz.
Özgür Gündem Gazetesine yönelik saldırı darbenin başka biçimiyle sürdüğünün de kanıtıdır.

Basın özgürlüğüne yönelik bu saldırı gündelik hayatlarımızı da tehdit etmektedir.

Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasinin kırıntısından bile söz edemeyiz.

Darbe devam ediyor!

İster askeri ister sivil olsun tüm darbeler öncelikle basını susturmak, kapatmak, sansürlemek ya da etkisizleştirmek isterler.

Çünkü iktidarlarının sürekliliği için gerçeklerin açığa çıkmasına değil karanlıkta kalmasına ihtiyaçları vardır.

GERÇEK İNATÇIDIR
BİZ GERÇEĞİ BİLİYORUZ
SUSMAYACAĞIZ.
ANKARA AYDIN SANATÇI GİRİŞİMİ

Ahmet Telli, Aydın Çubukçu, Şükrü Erbaş, Mahmut Temizyürek, Ali Balkız, Fatin Kanat, Celal İnal, Mehmet Öz, Adnan Caymaz, Temel Demirer, Sibel Özbudun, Yılmaz Demiral, Mehmet Özer, Bora Balcı, Oktay Etiman, Mahmut Konuk

Birgün

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.