“Cadı Avı Devam Ediyor, Şimdi Sıra Tiyatrocularda”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

76270_656x369[Çağdaşses’ten Fatoş Öncü’nün haberini paylaşıyoruz.]

İstanbul’da yürütülen ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hızlandırılan FETÖ-PDY soruşturmalarında, açığa alınanların arasında Fetullah Gülen’le bağlantısının olması “imkansız” kişilerde yer alıyor.

“Cadı Avı” tiyatrolara sıçradı!

15 Temmuz’un ardından kamuda başlatılan tasfiyeler, kısa sürede muhalif avına dönüştü. İstanbul Büyükşehir Tiyatroları’na bağlı olarak çalışan 7 tiyatro emekçisi açığa alındı.

Tek kişilik; Orhan Veli, Ahmet Arif, Can Yücel oyunları ve başarısıyla adından söz ettiren ve daha önce hakkında “gündeme dair yorum yaptığı” için soruşturma başlatılan ünlü tiyatro sanatçısı Kemal Kocatürk’te, İstanbul Büyükşehir Tiyatroları’ndaki görevinden açığa alındı.

AKP hükümetine muhalifliği ile bilinen ve meddah geleneğini bir nevi devam ettiren Tiyatro Kumpanyası oyuncusu olan, ünlü tiyatro sanatçısı Kocatürk, açığa alındığını resmi Facebook hesabından şu sözlerle paylaştı;

“Ha bu arada 6 sanatçı dostumla birlikte İ.B.Şehir Tiyatrolarındaki görevimizden dün itibariyle açığa alındık. Soruşturma sürüyor. Gerekçe şimdilik sözlü iletildi ama son derece komik”

İşte Kocatürk’ün o paylaşımı;

76272_516x240

Paylaş.

Yanıtla