Özgür Gündem’e Kapatma Kararı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

özgür-gündem-sonÖzgür Gündem gazetesi, “Örgüt propagandası” yaptığı gerekçesiyle, İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından geçici olarak kapatılmasına karar verildi. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya kendilerine henüz bir tebligat gelmediği söyledi.

Gazetenin kapatılmasına ilişkin alınan kararda şu ifadeler kullanıldı:

“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu’nun 16 Ağustos 2016 tarih ve 16/95651 soruşturma sayılı yazısı Cumhuriyet Başsavcılığı yargı alanı içerisinde günlük olarak yayınlanan Özgür Gündem isimlim gazetenin sürekli PKK Terör örgütü propagandası yaptığı ve silahlı terör örgütü yayın organı gibi hareket ettiği anlaşıldığı iddiasıyla yetkilileri hakkında TCK’nın 302/1, 314/2 220/1,2K 3713 Sayılı Yasa’nın 7/2 maddeleri uyarınca soruşturmaya başlandığı belirtilerek anılan gazetenin TC Anayasası’nın 28’inci maddesinin son fıkrası uyarınca geçici olarak kapatılmasına karar verilmesi olmakla, soruşturma dosyası incelendi.”

“Henüz bir tebligat yok”

Kapatma kararı verilen Özgür Günden Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya, karara tepki gösterdi.

Zana Kaya konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

“Henüz bir tebligat yok. Kararı havuz medyasından öğrendik. OHAL kararı öncesi zaten gazetemize dönük yoğun saldırlar vardı. Dayanışma kampanyamızla bu saldırıları önemli oranda püskürtmüştük.

“15 Temmuz darbe girişimini fırsat olarak gören iktidar OHAL’e dayanarak tüm demokratik muhalif yayın organlarına yönelmiş durumda. Bu karar bunun ilanıdır. Özgür Basın geleneği hiçbir darbe kararına boyun eğmeyecek ve halkın haber alma hakkında sonuna kadar savunacaktır.

“Bütün demokratik basın yayın organlarını gazetecileri basın meslek örgütlerini sivil toplum örgütlerini ve halkımızı gazetemizle dayanışmaya ve sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

İmc

Paylaş.

Yanıtla