Ragıp Yavuz’un “İdeolojik Gerekçelerle” İhracı İsteniyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ragıp yavuzİstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun deneyimli yönetmeni Ragıp Yavuz, sosyal medyadaki paylaşımları gerekçe gösterilerek, devlet memurluğundan ihraç edilmesi istemiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edildi. Ragıp Yavuz, iddianamede yazdığına göre, sosyal medyadaki paylaşımlarıyla, Şehir Tiyatroları’nı “siyasi ve ideolojik çekişme ve çatışmaların odağı haline getirmek”le suçlanıyor.

Ragıp Yavuz, 31 Ağustos’ta yüksek disiplin kurulunda görülecek duruşmada son kez kendini savunacak ve ardından memuriyetiyle ilgili karar açıklanacak. Yavuz, daha önceki savunmalarının dikkate alınmadığını ve böyle bir sürecin başladığını aktardı.

Yönetmen Ragıp Yavuz, 15 Temmuz sonrası çıkarılan kanun hükmünde kararnameden yararlanılarak da, iddiaya göre “darbeye yeterince karşı olmadığı” ithamıyla açığa alınmıştı. Yüksek disiplin kuruluna verilmesiyle ilgili soruşturmalar ise 15 Temmuz öncesine ilişkin.

Konu hakkında görüştüğümüz Ragıp Yavuz bir açıklama yapmak istemedi, ancak hukuksuz bir sürecin işletildiğini aktardı.

Ragıp Yavuz, 12 Eylül darbesinin ardından da 1402 sayılı Sıkıyönetim Yasası ile Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edilmiş, hukuk mücadelesinin ardından görevine dönmüş, ancak hayatının 13 yılını sürgünde geçirmek zorunda bırakılmıştı.

Kültür Servisi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.