Yenikapı Tiyatrosu Türkiye Tiyatro Buluşması’na Çağırıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İZ770x500cc-izm-03-08-16-yenikapi-tiyatrosu-basin-aciklamasiMİR – Yenikapı Tiyatrosu, 11-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek Türkiye Tiyatro Buluşmasına çağrıda bulunmak amacıyla basın açıklaması gerçekleştirerek, “İnanıyoruz ki darbelerin konuşulmadığı, demokratik ve bağımsız bir ülkenin yeniden inşasında sanatçılara ve yapılan bu etkinliklere her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır” dedi.

İzmir Yenikapı Tiyatrosu, 11-14 Ağustos 2016 tarihleri arasında Seferihisar’da 10’uncusu düzenlenecek olan Türkiye Tiyatro Buluşmasına çağrıda bulunmak amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Metin Altıok Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşen basın açıklamasını okuyan Medine Çam, “İnanıyoruz ki darbelerin konuşulmadığı, demokratik ve bağımsız bir ülkenin yeniden inşasında sanatçılara ve yapılan bu etkinliklere her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır” diye konuştu.

Medine, Tiyatro Buluşmasının hayata dair ne varsa konuşmak, bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasını sağlamak için 10’uncu kez perdelerini açtığını belirterek, “9 yıldır İzmir’in çeşitli ilçelerinde gerçekleştirilen buluşma, daha önce, Güzelbahçe, Urla, Ürkmez, Seferihisar, Dikili ve Bergama’da tiyatro üreticileri ve severlerini bir araya getirmişti. 4. ve 8.sini düzenlediğimiz Seferihisar’a 10.su ile yeniden merhaba diyoruz” şeklinde konuştu.

‘Cadı avı’na karşı dikkatli olma çağrısı

Her ne sebeple olursa olsun darbe girişiminin kabul edilemez olduğuna değinen Medine, “Darbecilerin başarıya ulaşamaması sevindirici olsa da bundan sonra üstümüze düşen en önemli görev bu flu tabloda her şeyin adil, eşit, özgür ve bağımsız bir cumhuriyet için netleşmesini sağlamaktır. Demokrasi için sanat üretiminin daha da artması bir yandan da, bu flu tablonun yarattığı ‘cadı avı’ sürecine karşı dikkatli olunması gerekmektedir” diye kaydetti.

Medine, İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda yapılanlara da değinerek, “Bu vesile ile demokrasi için alanlarda olan etkinliklerini ve buluşmalarını bu başlıklarla yapan bizler, İstanbul Şehir Tiyatrosunda yaşananların da takipçisiyiz..İnanıyoruz ki darbelerin konuşulmadığı, demokratik ve bağımsız bir ülkenin yeniden inşasında sanatçılara ve yapılan bu etkinliklere her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır” dedi.

İmece usulü festival

Etkinliği komün bir ruhla gerçekleştireceklerini belirten Medine, “Tüm buluşma ücretsiz olacaktır. Atölye, söyleşi ve oyunlara katılımın yanı sıra Sanat Bahçesinde kurulacak çadır kampına katılacak sanatseverlerin ve üreticileri için ne yemeklerden ne çadır alanından hiç bir ücret alınmayacaktır. Çıkarsız ve imece usulü yapılabilen bir festival örneğinin 10. yıla girmesi de umut ve kıvanç kaynağımızdır” şeklinde konuştu.

Atölye ve söyleşilerin düzenleneceği etkinliğe katılacak sanatçılar şu şekilde: “Orhan Alkaya, Yücel Erten, Orhan Aydın, Barış Atay, Coşkun Irmak, Yüksel Aymaz, Işıl Özgentürk, Vecdi Sayar, Temel Demirer, Çağrı Özgür Hün, Sinem Özlek, Kemal Oruç, Orçun Masatçı, Bahri İridağ, Faysal Tekoğlu, Cenker Ekemen, Yasemin Tüzün, Yılmaz Tüzün, Günay Toprak, Tuğçe Tuna, Ata Egemen Çakıl, Hüseyin Kurtulmaz, Praksis, İlkay Akkaya.”

Program bilgilerine, www.yenikapitiyatrosu.org sitesinden ulaşılabilir.”

JINHA

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.