Yıldızlar Altında Tiyatro

Pinterest LinkedIn Tumblr +

yildizlar-altinda-tiyatro-171606-5Kadıköy belediyesi Tiyatro Festivali sürüyor. 14’üncüsü yapılan festivalde sezonun en iyi 14 Oyunu 14 akşam boyunca seyirci ile buluşuyor.

Kadıköy Belediyesi’nin 14 yıldır aralıksız düzenlediği Tiyatro Festivali, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nun “Ben Eskiden Küçüktüm” oyunuyla başladı. İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği festivalde Fü, (Deniz Türkali, Serra Yılmaz, Canan Atalay, Aziz Caner İnan), Anlatılan Senin Hikayendir (Levent Üzümcü), Ölü Ozanlar Derneği (Can Gürzap, Tayfun Yılmaz, Sadi Özen, Alev Sezer) oyunları seyirci ile buluştu.

Tiyatro Festivaline ilişkin konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu şunları söyledi: “Biz Kadıköy Belediyesi olarak yurttaşlarımızın kültür sanat ekinliklerine erişiminde her türlü katkıyı elimizden geldiğince veriyoruz. Kadıköy’deki tüm tiyatro grupları ile ilişkimiz var. Toplantılar yapıyor taleplerini dinliyor ve buna uygun projeler geliştiriyoruz. Bu yıl birbirinden güzel 14 oyun bu şekilde seyirci ile buluşuyor. Bu yıl tiyatro festivalinin bir başka anlamı daha var. Kültür ve sanat bir toplumun hem gelişimini sağlar hem de iyileştirir. Zor günlerden geçiyoruz. Sıkıntılarımız, yaralarımız, travmalarımız var. Bu festival bu yaraların iyileşmesine katkı sunacak ve daha umutlu olmamızı sağlayacak. Festival boyunca sahne alacak tüm oyunculara başarılar ve tüm izleyicilerimize de iyi seyirler diliyorum.”

2003 yılında başlayan Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali’nde şimdiye kadar 56 tiyatro 191 oyunla seyirci ile buluştu. Bu yıl ise 14 oyun seyirci ile buluşuyor. Yaş sınırının olduğu oyunlar her akşam 21.00’de başlayacak. Festival programı ise şöyle:

9 Ağustos Salı / Yalınayak Müzikhol / Altıdan Sonra Tiyatro / Oyuncular: Aslı Can Kortan, Candan Seda Balaban, Gülhan Kadim.

10 Ağustos Çarşamba / Nilgün Belgün’le Aşk ve Komedi / Nilgün Belgün Tiyatrosu / Oynayan: Nilgün Belgün

11 Ağustos Perşembe / Polisler / 3mota Oyuncuları Ümit Çırak / Oynayanlar: Çağatay Çatal, Rüzgar Aksoy, Tolga Çıklaçiftçi.

12 Ağustos Cuma / Temizlik İşleri / Taşra Kabare / Oyuncular: Sinan Koç, Cemal Toktaş, Nergis Öztürk.

13 Ağustos Cumartesi / Üç Nokta / Tiyatro Ak’la Kara / Oyuncular: Kerem Konanbay, Bedia Ener, Buket Dereoğlu

14 Ağustos Pazar / Kim Var Orada? Muhsin Bey’in Son Hamlet’i / Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu / Banu Açıkdeniz, Cüneyt Yalaz, İlker Yasin Keskin

15 Ağustos Pazartesi / Ne Ala Temaşa / Doğaçlama Kabare / Oynayanlar: Evren Duyal, Koray Tarhan, Mahmut Fikirsindi.

16 Ağustos Salı / Uşak, Kral ve Ötekiler / Bo Sahne / Oynayanlar: Köksal Engür, Merve Engin

17 Ağustos Çarşamba / Sadece Diktatör / Emek Sahnesi / Oynayan: Barış Atay

18 Ağustos Perşembe / Markopaşa Müzikali / Süheyl&Behzat Uygur Tiyatrosu / Oynayanlar: Necla Uygur, Süheyl Uygur, Behzat Uygur.

Milliyet

Paylaş.

Yanıtla