7. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali Yapılamıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

mardinMimesis Haber / 2009 yılından beri her yıl Kasım ayında gerçekleşen Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali bu sene yapılamıyor. Sebebi ise festivali düzenleyen Dramatik Sanatlar Eğitim ve Araştırma Derneği’nin (DRASED) OHAL kapsamında kapatılmış olması. 23/ 07/ 2016 tarih ve 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname derneğin kapatılması festivalin bu yıl 7. kez düzenlenmesini engelledi.

Merkezi Mardin’de bulunan dernek drama, tiyatro, sinema gibi sanatsal faaliyetleri halka açık bir şekilde düzenliyor. Derneğin başkanı ve festival yönetmeni Nurhan Öktem kapatılma kararı ile ilgili olarak bir yanlışlık olduğunu düşündüklerini ve gerekli yerlere başvurduklarını belirtti. “Karşılıksız emeklerimiz için ödül beklemiyorduk tabii ama bu ceza niye” diyen Öktem şunları söyledi:

“Bizim için önemli olan çocuklar ve gençlerdir. Engelli, engelsiz, korunmaya muhtaç ya da değil, sokak çocuğu  veya cezaevindeki gençler veya mülteci vb. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalar incelendiğinde bu yaklaşım net olarak görülecektir. Ayrıca bu çalışmaların çocuk ve gençlere olan katkısının yanı sıra, festival ve diğer etkinlikler nedeniyle şehre  gelen bir dolu yerli ve yabancı konuk nedeniyle de şehrin tanıtımına ve turizmine katkısı büyüktür. Bu nedenle de şehrin yöneticilerinin böylesi geniş kapsamlı gerçekleşen, birçok kurumun desteğini alarak yürütülen Mardin  ili, ilçeleri ve köyleri dahil olmak üzere en az beş noktada bugüne kadar 87.450 çocuk ve gence ulaşan bir festivali desteklemesi bu şehir için önemlidir. Karşılaştığımız bu durum inanılması güç ve akıllara durgunluk veren bir yanılgıdır. Bu haksız suçlama ve karalamanın bir an öne açıklığa kavuşturularak haksızlığın giderilmesi gerekmektedir.”

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.