Dans ve Performans Yazım Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

dansMimesis Haber / Dans ve Performans Yazım Atölyesi, Türkiye’de çağdaş dans alanına yeni bir soluk katacak olan uzun soluklu bir projenin ikinci etkinliği olarak Dünyada Bir Köşe / A Corner in the World kapsamında gerçekleşiyor. Ana proje, çeşitli bilgi ve deneyime sahip dans ve performans inceleme yazarlarından oluşacak bir platformun yaratılmasına alan açıyor.

Dans ve Performans Yazım Atölyesi, hareket analizi, Türkiye’de ve dünyada dans yazımı hakkında teorik bilgiler ile beraber festivalde yer alacak belirli gösterimleri de izleyerek katılımcıların bilgilerini pratiğe aktarmasına olanak sağlayacak.

Etkinlik, 2008 yılında, Bimeras Kültür Vakfı’nın desteğiyle, ImPulsTanz Uluslararası Dans Festivali kapsamında düzenlenen Critical Endeavour başlıklı dans yazarlığı atölyesine katılmış olan Berna Kurt’un mentörlüğünde gerçekleşiyor.

BERNA KURT

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans eğitimi alan Berna Kurt; sırasıyla araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi olarak çalıştığı Kültür Üniversitesi’nde Sanat Yönetimi yüksek lisans, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde de Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi doktora programlarını tamamladı. Halen İstanbul Aydın Üniversitesi Sanat Yönetimi Bölümü’nde öğretim üyelisi olarak çalışan Kurt; icracı, çevirmen, yazar ve eğitmen olarak çeşitli projelerde yer aldı. Kurt, dans tarihi, etnokoreoloji, performans çalışmaları, toplumsal cinsiyet, siyaset kuramları gibi çeşitli disiplinleri birleştirerek çalışmalarını yapıyor ve bazı yazılarını da dansyazilari.blogspot.com.tr’de paylaşıyor.

İÇERİK

Atölyede, aşağıdaki konu başlıklarında, yapılacak video gösterimleri, yazı/makale okumaları ve grup tartışmaları yoluyla dans alanında görme ve yazmaya dair geniş bir bakış açısı kazanılması öngörülmektedir. Program boyunca edinilen bilgi ve festival kapsamında izlenecek gösterimlerle yazma pratiğine geniş yer verilmiştir.

* Dans hakkında yazmak üzerine teorik ve pratik bilgiler
* Batılı teatral dans sahnesinin tarihsel gelişiminde dönüm noktaları
* 1990’lar sonrasında Avrupa’da çağdaş dans sahnesinde yaygın eğilimler
* Bale ve çağdaş dansın Türkiye’deki tarihselliği
* Festivalde yer alan gösterimler ile sanatçı konuşmalarına katilim ve üzerine yazı çalışmaları

Katılımcıların değerlendirme yazıları izinleri dahilinde proje web sitesi ve proje ortaklarının web sitelerinde yayımlanabilecektir. Böylece bir yazının oluşum aşamasından yayımlanma aşamasına kadar tüm sureci tanıma ve deneyimleme olanağı sunulmaktadır.

ZAMANLAMA

Teorik Çalışma ve Yazma Pratiği Buluşmaları
1-2-9 Ekim 2016
14.00-17.00

Gösteri İzleme ve Sanatçı Konuşmaları
1-12 Ekim arası belirlenecek 3 gösterim

Değerlendirme Buluşması
16 Ekim 2016
14.00-18.00

KATILMAK İÇİN

Programa katılmak için kendinizle ilgili bilgi, dansa olan ilginizin çerçevesi, programa katilim nedeniniz ve programdan beklentilerinizi içeren bir motivasyon mektubunu iletişim bilgilerinizle beraber dansyazim@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

Başvuru için son gün: 20 Eylül 2016
Katılımcıların açıklanma tarihi: 24 Eylül 2016

Katilim 8 kisi ile sınırlıdır.

PROGRAM ÜCRETİ

330TL ( Tüm çalışma programı ve festival kapsamında belirlenecek olan 3 gösteriye ücretsiz katilimi kapsar)

Katılımcıların belirlenmesinin ardından kaydınızı kesinleştirmek için 27 Eylül tarihine kadar katilim ücretinin 100TL’sini ödemeniz gerekmektedir. Kalan tutar programın ilk haftası içinde tamamlanabilir.

İLETİŞİM VE KAYIT

Herhangi bir sorunuz olursa iletişim kurmaktan çekinmeyin.
dansyazim@gmail.com

PROJE KOORDINATÖRLERİ

Edit Bapcanyova / Müge Olacak

PROJE ORTAKLARI

Dünya’da Bir Köşe Festivali

HOME


https://www.facebook.com/acornerintheworld/?fref=ts

ÇATI Çağdaş Dans Sanatçıları Derneği
http://www.catidans.net/
https://www.facebook.com/catidans/?fref=ts

Paylaş.

Yanıtla