Devlet Tiyatroları’nın Sezon Oyunları Açıklandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

60545

Devlet Tiyatroları repertuvarını açıkladı. DT Genel Müdürlüğü’nün Repertuvardaki açılış oyunları ve sezon oyunları arasında Türkiyeli yazarların yanısıra Dostoyevski, Shakespeare ve Duşan Kovaçeviç gibi yabancı yazarların da oyunları yer alıyor.

DT Genel Müdürü Necat Birecik’in, yeni sanat sezonunun açılmasına sayılı günler kala yaptığı “Milli, manevi duyguları pekiştirmek için hümanist vatan milliyetçisi sanatçılar olarak vatan bütünlüğüne, birliğine katkıda bulunmak amacıyla sadece yerli oyunlarla sahnelerimizi açıyoruz” açıklaması, tiyatroda “yerli ve milli oyun” tartışmalarını başlatmıştı.

Sanatçıların tepki gösterdiği bu açıklamanın ardından DT’nin gazetemize yaptığı açıklamada repertuvarda yerli ve yabancı oyunların sahneleneceği bilgisi verilmişti. Açıklanan repertuvarda Ülker Köksal’ın yazdığı “Sacide”, Ahmet Mithat Efendi’nin yazdığı “Felatun Bey ile Rakım Efendi”, Orhan Asena’nın “Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe”, Oktay Arayıcı’nın yazdığı “Rumuz Goncagül” İstanbul DT’de sahnelenecek. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Huzur”u, Oğuz Atay’ın yazdığı “Oyunlarla Yaşayanlar”, Yeşim Dorman ile gazeteci ve yazar, senarist Yıldırım Türker’in yazdığı “Gölge Ustası”, Musahipzade Celal’in yazdığı “İstanbul Efendisi” adlı belli başlı oyunlar yer alıyor. Bu oyunların yanı sıra Ankara DT’de Durvin ve Prevost’un yazdığı “Çamaşırhane”, Dostoyevski’nin “Yeraltından Notlar”, Julie Jensen’in “Annemin Son Çılgınlıkları” ile Shakespeare’nin yazdığı “Fırtına/çocuk oyunu”, Almir İmsireviç’in yazdığı “Eğer Bu Bir Film Olsaydı”, Duşan Kovaçeviç’in yazdığı “Profesyonel” gibi yabancı yazarların oyunları da, yeni sezonun oyunlarından.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.