FETÖ’de ‘Son Perde’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

zehra[Cumhuriyet gazetesinden Zehra Özdilek, evinin satışını Bank Asya’dan yaptığı iddia edilerek ihraç edilen İZDOB başbaleti Kaynarsu ile konuştu.]

15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ operasyonu kapsamında son çıkarılan KHK ile ihraç edilen İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin başbaleti Yücel Emre Kaynarsu hakkında çıkan iddiaları yalanlayarak, “Yasal başvurularımı yaptım. Hakkımda yapılacak olan soruşturma ve inceleme neticesinde aklanacağımı ve mesleğim iade edileceğimi düşünüyorum. FETÖ/ PDY ile en küçük bir bağım, irtibatım hayatımın hiçbir döneminde olmadı, olması da mümkün değil. Yargıya ve adalete güveniyorum” dedi. Resmi Gazete’de yer alan 672 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) ile terör örgütleriyle irtibatı olduğu gerekçesiyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Türkiye genelinde toplam 175, İzmir’de ise 10 kişi ihraç edilmişti. İhraç edilenler arasında bulunan İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin başbaleti Yücel Emre Kaynarsu hiçbir cemaatle, örgütle ilişkisi olmadığını belirterek sadece vatanına ve devletine bağlı bir birey olduğunu kaydetti.

Kurunun yanında…

FETÖ operasyonlarında hassas olunması gerektiğini dile getiren Kaynarsu, kurunun yanında yaşın da yanmaması gerektiğini belirtti. Kaynarsu, “Süreci takip edeceğim, umutla sonucu bekleyeceğim. Adalete güveniyorum. Er ya da geç yanlışlık olduğu ortaya çıkacak. Mesleğime iade edileceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum. Ben sanatçıyım, FETÖ ya da başka herhangi bir terör örgütünü desteklemem, sempati duymam, bu örgütle doğrudan ya da dolaylı olarak ilgimin olması mümkün değildir” dedi.

Bank Asya iddiası asılsız

Kaynarsu’nun avukatı da yasal bir sürecin başladığına değinerek, “Çıkan haberlerde Kaynarsu’nun evinin satışının Bank Asya üzerinden yapıldığı bilgisine yer verilmiş. Fakat bu iddia tamamen asılsız çünkü müvekkilimin üzerine kayıtlı tek bir ev var. O da Ziraat Bankası’nın İzmir 26 Ağustos Şubesi’nde konut kredisi ile satın almış olduğu bir ev. Dolayısıyla bu evin üzerinde Ziraat Bankası’nın ipoteği var. Evi zaten satması mümkün değil. Asılsız bir haber bununla da ilgili cevap ve düzeltme hakkının kullanılmasına dair tekzip metni ile birlikte başvurumuzu da yaptık” ifadelerini kullandı. Müvekkilinin görevden uzaklaştırılması kararına karşın Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Operası Genel Müdürlüğü, İzmir İl Kültür Turizm Müdürlüğü, İzmir Valiliği ve İzmir Devlet Opera ve Balesi’ne itiraz ettiklerini belirten Kaynarsu’nun avukatı “İtiraz dilekçesi başvurusu ile ilgili herhangi bir inceleme yapılmadan, müvekkilimin savunması alınmadan meslekten ihraç kararı verildi. Bu karara karşı dün itibarıyla gerekli yasal başvurular yapıldı” dedi.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yanıtla