İstanbul Şehir Tiyatroları’nda İşten Atılan 20 Sanatçıdan 11’i İşe Geri Alındı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Adsızİstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde çalışan ve 1 Ağustos’ta bağlı bulundukları taşeron şirket tarafından aranarak işlerine son verildiği söylenen 20 sanatçıdan 11’i işe geri alındı.

Şehir Tiyatroları yönetimiyle yapılan görüşmede işe geri alındıklarını öğrenen sanatçılar, yetkililerden “İşe iade için bize teslim edilen listede sadece sizler varsınız. Kalanlarla ilgili bilgimiz yok” yanıtı aldı.

Sanatçılar ise işten atılan herkesin işe iadesinde ısrarcı olacaklarını ifade etti.

Ne olmuştu?

Şehir Tiyatroları’nda Akay Temizlik adlı taşeron şirkete bağlı çalışan sanatçılara 1 Ağustos günü işten atıldıkları söylenmiş, gerekçe olarak ise “performans düşüklüğü” gösterilmiş, yapılan görüşmelerde işten atılacakların listesinin belediyeye bağlı İnsan Kaynakları biriminden gönderildiği söylenmişti.

İşten atıldıktan sonra işsizlik maaşından faydalanmak üzere İŞKUR’a başvuran sanatçılar ise bu haklarından faydalanamayacaklarını, çünkü işten çıkarma gerekçelerinin “performans düşüklüğü” değil, muğlak gerekçelerle işten çıkarmayı kolaylaştıran “kod 22” olduğunu öğrenmişlerdi.

Sanatçılar bunun üzerine hukuki yollara başvurarak mücadeleye girişmiş, internet üzerinden de bir imza kampanyası başlatmıştı.

sendika.org

Paylaş.

Yanıtla