Ragıp Yavuz’a Şehir Tiyatrolarından İhraç

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İBB Şehir Ti60107yatrolarındaki görevinden uzaklaştırılanlar arasındaki Yönetmen Ragıp Yavuz, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek açığa alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatrolarındaki görevinden uzaklaştırılanlar arasındaki Yönetmen Ragıp Yavuz, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek açığa alındı. Yandaş Yeni Akit “Küfürbaz Ragıp İBB’den kovuldu” diyerek Yavuz’u hedef göstermişti.

Twitter’daki sosyal medya hesabından “Kamuoyuna… Şehir Tiyatrolarından (yine) kovuldum! Ne gam!.. Ve “Rağmen” tiyatro üretmeye devam edeceğim!” yazan Yavuz, ihracına ilişkin de şu açıklamayı yaptı:

“31 Ağustos 2016 itibariyle; İBB Teftiş ve Yüksek Disiplin Kurullarının sosyal medyayı kullanarak; “Şehir Tiyatrolarını siyasi ve ideolojik çekişme ve çatışmaların odağı haline getirdiğim” suçlamasıyla açtığı iki soruşturmada verdiğim savunmalar “yok” sayılarak ve aynı 12 Eylül 1980 askeri faşist cunta döneminde yaşadığım gibi, “Özlük haklarım gasbedilerek devlet memurluğundan ihraç edilmeme” ve bir yönetmeni olmaktan gurur duyduğum Şehir Tiyatrolarından “kovulmama” karar verildi!.. “Hukuk”una inanmadığım bir Türkiye’de bu “hukuksal” süreç muhtemelen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar uzayacaktır.

42 yıldır sahnedeyim ve selam verirken bir kez bile yüzüm kızarmadı. Çünkü ne kendimi, ne ekibimi, ne de seyircimi kandırmadım ve kimse de beni kandırmayı başaramadı ve hangi koşullarda olursam olayım daha güzel, daha mutlu bir Türkiye için halkların, emeğin ve barışın kardeşliği için inatla ve “rağmen” tiyatro üretmeye devam edeceğim…

Bilinsin isterim ki; perdenin ne zaman kapanacağına ancak yönetmen karar verir.. Ve sanatçı son sözü karanlığa bırakmaz.”

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.