Sanatçı Dostlarından Tarık Akan’a Veda

Pinterest LinkedIn Tumblr +

z60587Tarık Akan’ın ölüm haberini alan dostları ve meslektaşları, usta oyuncuya sosyal medyadan veda etti.

Tarık Akan için paylaşımlarda bulunanlar arasında sanatçının 1979 yılında gösterime giren, “Sürü” filminden rol arkadaşı Melike Demirağ da vardı.

Demirağ paylaştığı mesajında “Ah benim onurlu arkadaşım ah. Yüreğimin içinde, en masum anılarımda yaşayacak sevgili Tarık Akan sevgiyle, saygıyla, hüzünle hoşçakal dostum” dedi. Zeki Ökten’in en iyi filmlerinden biri olan, senaryosunu Yılmaz Güney’in yazdığı “Sürü”nün oyuncu kadrosunda Akan ve Demirağ’ın yanı sıra  yine bir eylül günü kaybettiğimiz Tuncel Kurtiz de rol alıyordu.

‘AH BE TARIK ABİ….’
Tarık Akan’ın yakın dostlarından piyanist ve besteci Fazıl Say ise duygularını şöyle ifade etti; “Canım Tarık Akan’ım. Nurlar içinde yat. Dostum. Güzel insan. Dürüst insan. Ağabeyim. Hüznüm sonsuz.”

Çektiği belgeselleriyle tanıdığımız Nebil Özgentürk de mesajında “Kaybettik Tarık Ağabey’i. Daha çok, daha çok yaşamak yakışırdı Tarık Akan’a..Türkiye’nin aktörüydü..Başımız sağolsun” dedi.

Tiyatro sanatçısı Ayşenil Şamlıoğlu Akan’ın ölümünden dolayı yaşadığı hüznü, “Ahhhhhhh be koca adam,ah be güzel adam,ah be adam gibi adam….Hak ettiğin gibi uyu nurlar içinde,yolun açık olsun…” sözleriyle ifade etti.

Tiyatro ve sinema oyuncusu Demet Akbağ “Kalbin de yakışıklıydı kendin gbi, huzur içinde yat, seni unutmayacağız Tarık Akan.” diyerek veda etti Tarık Akan’a. Ahmet Mümtaz Taylan ise “Biz seni çok sevdik. Ah be Tarık Abi….” dedi.

Tiyatro sanatçısı Nedim Saban, Tarık Akan’ı  “çocukluğumun starı, gençliğimin idolü, orta yaşımın ilkeli insan sembolüydü. Kendisini eğitime adayan iyi yürekli koca adamdı. Tekel İşçileri ile beraber yürümüş, yol arkadaşlığı yapmıştık. Yollarımız çok kesişmese ve birbirimizi fazla tanımasak da, yol arkadaşımdı. Hayran olduğum bir aktör ve güzel bir insandı. sadece fikir ayrılıkları nedeniyle bir ölünün arkasından bir saniye bile ağlayamayan taş ve onu sosyal medyada linç eden taş yürekliler keşke onun kurduğu taş mektebe bir uğrasa!” diyerek anlattı.

Sinema oyncusu Murat Yıldırım da “Güle güle Tarık abi…Nur içinde uyu.Tarık Akan…” sözleriyle veda etti usta sanatçıya. Sinema yazarı Ugur Vardan ise “Hafızamızdaki yerin, her daim derin… Güle güle… Tarık Akan…” diyerek uğurladı sinemanın usta oyuncusunu.

Yazar Ahmet Ümit mesajında Tarık Akan’ın büyük bir aktör olduğunu ve  ülke sorunlarını yüreğinde hisseden bir aydın olduğunu yazdı.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.