Tarık Akan Sonsuzluğa Yürüdü! İki Kardeş Kavuştu…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tarik akan[Sercan Kısmet ve Umut Ünver’in Milliyet’te yayınlanan haberinin bir kısmını paylaşıyoruz.] Yeşilçam’ın ‘Damat Ferit’i Tarık Akan, İstanbul’da tedavi gördüğü Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi’nde hayatını kaybetti. 16 yıl önce kaybettiği babası Kemal Sunal’ın, Tarık Akan’la ‘Hababam Sınıfı’ filminden bir fotoğraf paylaşan Ali Sunal, “Tek tesellim iki kardeş kavuştunuz. Nur içinde yat” mesajını yayımladı.

Tarık Akan’ın ölüm haberini ilk olarak Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, yazılı bir açıklamayla bildirdi. Vakıktan yapılan açıklamada, “Sanatçı olmanın dünyaya güzellikler sunmak olduğunu gösteren güzel insan, efsane filmlerin unutulmaz oyuncusu,  ‘Anne Kafamda Bit Var’ın yazarı, ülkesinin ve halkının barış, demokrasi, özgürlük mücadelesinin militanı, ‘Ekmek, gül ve özgürlük günleri’nin yorulmaz savaşçısı, ülkesinin güzel yarınlarına kucak kucak emek taşıyan, Nazım Hikmet sevdasını, Nazım Hikmet Vakfı’nın kuruluşundan bugüne yönetim kurulunun her dönem en aktif üyesi olarak gösteren sevgili arkadaşımız Tarık Akan, 16 Eylül 2016 Cuma sabahı aramızdan ayrılmıştır. Işıklı anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Halkımızın başı sağ olsun” cümlelerine yer verildi.

14 aydır kanser tedavisi gören Tarık Akan, 111 film ve 4 dizide rol almıştı. Akan, 1982’de Cannes’da ‘En İyi Erkek Oyuncu’ adayı olurken, 1985’te Berlin Film Festivali’nde ‘Gümüş Ayı Mansiyon Ödülü’nü almıştı. 66 yaşındaki Akan, geçen hafta durumunun ağırlaştığı ve Bodrum’a yerleştiği haberleri üzerine, “Bodrum’a yerleştiğim yok. Bir süredir tedavim devam ediyor. Gayet iyiyim, umarım atlatacağım. Beni merak etmeyin” demişti.

Cenazesi pazar günü
Akan’ın cenazesi için Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’ndan yapılan açıklamaya göre, yarın saat 14.00’te Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nda tören düzenlenecek. Akan’ın cenazesi daha sonra Teşvikiye Camisi’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Bakırköy Zuhuratbaba Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

“Vefatı ani oldu”
Akan’ın oğlu Barış Zeki Üregül, babasının vefatının çok ani olduğunu ve çok üzgün olduklarını ifade ederek, “Bütün Türkiye’nin başı sağolsun” dedi. Babalarıyla ilgili bütün sorumluluğun üç kardeş olarak kendilerinde bulunduğunu açıklayan Üregül, “Acun Günay da babamın 25 yıllık hayat arkadaşı. Bizim dışımızda hiçbir kaynaktan bilgiye itibar edilmemesini rica ediyoruz. Nazım Hikmet Vakfı bize bu konuda çok yardımcı oluyor. Bizim ve onların dışında hiçbir açıklama doğru değildir. Babamla ilgili bizim dışımızda, başkalarının yaptığı açıklamaların, babamın anısına saygı anlamında kimse tarafından paylaşılmamasını rica ediyorum” diye konuştu.

“Dört gündür hastane önünde bekliyorum”
Akan’ın ağabeyi Turgut Üregül, “Dört gündür görmek için hastane önünde bekliyorum. Mikrop alır diye görüştürmediler. Gece 01:00’de vefat etmiş. Cenazesi nerede söylemiyorlar, bu hastane rezil bir hastane. Cenazemizi alamıyoruz ve hakkında bilgi vermiyorlar. Neymiş efendim gizliymiş,cenazenin gizlisi mi olur? Hasta iken tamam da vefat ettikten sonra bilgi vermesi lazım değil mi? Hastane cenazeyi kime teslim ettiğini söylemiyor. Ben ağebeyiyim diyorum, söyleyemeyiz diyorlar” dedi.

“Amcam şov yapıyor”
Barış Zeki Üregül amcası Turgut Üregül’ün “Rezil bir hastane, kimseyle görüştürmüyorlar, cenaze nerede bilmiyoruz” sözlerine karşılık, “O adamın sözlerine inanmayın, hastane önünde konuşarak şov yapıyor” cevabını verdi. 14 aydır Tarık Akan’ın kanserle mücadele ettiğini söyleyen Barış Üregül “Babam kansere yakalandığını kimsenin bilmesini istemiyordu. Akciğerinden, karaciğerine sıçrayınca çok yıprandı ve malesef kendisini kaybettik” diyerek sözlerini tamamladı.

“Ölüm nedeni karaciğer kanseri”
Tarık Akan’ın 66 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından, aktörün yakın arkadaşı ve meslektaşı Müjdat Gezen, ölüm nedeninin sanıldığı gibi akciğer kanseri değil karaciğer kanseri olduğunu söyledi. CNN Türk’e telefonla bağlanan Gezen, “Akciğer kanserinden değil, maalesef karaciğere sıçramıştı. Akciğeri hemen hemen kurutmaya yakın, halletmişlerdi ama karaciğere sıçramıştı. Günde dört paket sigara içiyordu. Eleştirdiğim tek yanı buydu” dedi.

Uzun süre yargılandı
12 Eylül döneminde Tarık Akan, askeri darbenin hemen ardından, 1981 başlarında, Almanya’da yaptığı bir konuşma yüzünden yurda dönüşünde tutuklandı. Tutuklanmanın nedeni, sağcı bir gazetenin manşete çıkardığı yanlı ve yalan haberdi. Böylece 12 yıl hapis istemiyle uzun bir yargılanma süreci başladı ve 2,5 ay hücre hapsi cezası aldı. 2002 yılında hapishane günlerini ve darbe sürecini ‘Anne Kafamda Bit Var’ isimli kitabında anlatan Akan, yazarlık deneyiminin yanında 1991 yılında daha önceleri kendisinin de okuduğu Taş Özel İlkokulu’nu yap-işlet-devret sistemi ile alarak Özel Taş Koleji’ni kurdu ve eğitim sektörüne de giriş yaptı. Aziz Nesin’in vefatından sonra görevini devir alan oğlu Ali Esin’den vakıf başkanlığını devir alarak, 2005 yılında Nesin Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yaptı.

İlk tecrübe ‘Solan Bir Yaprak Gibi’
Asıl adı Tahsin Tarık Üregil olan Akan, 13 Aralık 1949’da İstanbul’da dünyaya geldi. Subay olan babasının emekliliğinden sonra ailesiyle Bakırköy’de yaşamaya başladı. Tarık Akan, sinemaya adım atmadan önce Bakırköy plajlarında cankurtaranlık ve işportacılık yaptı. 1970’te Ses dergisinin açtığı ‘Sinema Artist Yarışması’nı kazanarak 1971’de ilk filmi olan ‘Solan Bir Yaprak Gibi’yle kamera karşısına geçti ve Tarık Akan adını aldı. Ertem Eğilmez’in yönettiği Rıfat Ilgaz’ın aynı adlı eserinden uyarlanan ‘Hababam Sınıfı’ filminde ‘Damat Ferit’ karakterini canlandıran Akan, ‘Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi filmleri’nden biri olarak gösterilen serinin ikincisinde de rol aldı.

Dünyaya adını duyurdu
Sanatçı, 1977’de Zeki Ökten’in yönetmenliğini üstlendiği, başrollerini Melike Demirağ ve Tuncel Kurtiz ile paylaştığı ‘Sürü’, 1978’de Cüneyt Arkın’la ‘Maden’ filminde rol aldı. Akan, 1982’de Şerif Gören’in yönettiği, Yılmaz Güney’in senaryosunu yazdığı ‘Yol’ filmi ile büyük başarı elde ederek, dünyaya adını duyurdu. Film, 1982’de Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülünü alırken, Akan da ‘En İyi Erkek Oyuncu’ kategorisinde aday oldu. Akan’ın 1990’da başrolünü oynadığı ‘Karartma Geceleri’, Yeşilçam’ın klasikleri arasında yer aldı. Sanatçının Barış Zeki Eregül, Yaşar Özgür Eregül ve Özlem Eregül isimli üç çocuğu bulunuyor. Oyuncunun ilk çocuğu olan Barış Zeki Eregül 2009’da Tarık Akan’ın da oynadığı ‘Deli Deli Olma’da babasının gençliğini oynayarak oyunculuk hayatına başladı.

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Başbakan Binali Yıldırım, sanatçı Tarık Akan’ın vefatı  nedeniyle Akan’ın ailesine ve sanat camiasına başsağlığı diledi. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Yıldırım mesajında,  “Türk sinemasının önemli isimlerinden Tarık Akan’ın vefatını teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Tarık Akan’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve bütün sanat camiamıza başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

ÜNLÜLER NE DEDİ?

‘Tek tesellim iki kardeş kavuştunuz’
Sosyal medyada günün en çok konuşulan ismi Tarık Akan oldu. Sanat camiasından tüm sanatçılar Akan’ın fotoğrafını paylaşarak duygularını dile getirdi. 7’den 77’ye birçok kişinin veda mesajında ise genç oyuncular genelde, Akan için “Çocukluk aşkım” diyerek sözlerine başladı. En çarpıcı mesaj ise yakın arkadaşı olduğu Kemal Sunal’ın oğlu Ali Sunal yaptı.

16 yıl önce kaybettiği babası Kemal Sunal’ın Akan’la ‘Hababam Sınıfı’ filminden bir fotoğraf paylaşan Ali Sunal, “Güle güle kalbi de yüzü kadar yakışıklı abim. Tek tesellim iki kardeş kavuştunuz. Nur içinde yat” diye yazdı.

17 yıl önce yaşamını yitiren babası Öztürk Serengil ile Akan’ın fotoğrafını paylaşan Seren Serengil, “Gitgide dostlar orada buluşuyorsunuz. Mekanınız cennet olsun. Hepinizin yeri dolmayacak ve tekrarınız olmayacak. Birbirinize iyi bakın” dedi.

Doğa Rutkay, babası Rutkay Aziz’le sürekli buluştuğu Akan için, “Babamın en yakın dostu. Çocukluğumun bir parçasıydın. Upuzun boyunla, heybetinle kalbin kadar yakışıklı bir insandın. Centilmendin. Pek kibardın. Okumayı yazmayı seven, araştıran, tartışan, sorgulayan kalender bir insandın. Ülkesini vatanını seven, kendi inandıklarınla kendi mücadeleni veren bir sanatçıydın. İyi bir baba, kötü gün dostuydun. Seni yakından tanımayan milyonlarca insanın kalbinde açan gonca bir güldün. Bir de bizi düşün. Seninle vakit geçirmiş olanlar ne yapsın? İyi ki Bodrum’da son balığımızı yemişiz. İyi ki aynı denizde yüzmüşüz. Seni seviyoruz. Yüreğimizdesin Tarık Abim” diyerek duygularını dile getirdi.

‘Benim bütün jönlerim sensin’
Kıvanç Tatlıtuğ, Burak Özçivit ve Engin Akyürek gibi Türkiye’nin son dönemdeki jönleriyle çalışan yönetmen Hilal Saral, “Büyük bir yıldız kaydı. Gerçek bir jöndü. Çok severdim. En sık kullandığım cümledir, Tarık Akan sıcaklığı gibi olsun. Çok üzgünüm. Sanatında da, yaşamında da birçok doğrusu vardı. Yoruldu, yorulduk. Nurlar içinde yat Tarık Akan, benim bütün jönlerim sensin” diye yazdı.

Hazırlık yaparken ağladı
Londra Moda Haftası’nda dün podyuma çıkan Tülin Şahin, Akan’ın hayatını kaybettiği haberini hazırlık sırasında alınca gözyaşlarına engel olamadı. Defileye saatler kala, makyajı yapılırken Akan’ın ölüm haberini öğrenen Şahin, “Şu an Londra’da bu haberi almak ve defile hazırlıkları yapılırken hüngür hüngür ağlamak. Çok erken oldu bu veda…. Hep kalbimizde olacaksınız, Türk sinemasının yakışıklısı” dedi.

“Tanıdığım en iyi kalpli insandı”
Cenaze evini ziyaret eden ünlü piyanist Fazıl Say yakın arkadaşı Tarık Akan için “O benim tanıdığım en iyi kalpli, en temiz, en güzel insandı. O kimseyle kavga etmez, tartışmazdı. Sanata değer veren en büyük isimi kaybettik, çok üzgünüm” dedi. Yunus Günçe ise, “Beraber rol aldığımız ‘Koçum Benim’ dizisi ilk oyunculuk deneyimimdi. Okul gibi bir setti. Beni heyecanlandıran, çok dolu, birikimli bir adamdı. Bendeki yeri çok ayrı” diye konuştu.

Efsaneler duygularını paylaştı
Türkan Şoray: Canımızdan bir parça gitti… O benim, bizim yol arkadaşımızdı. Tarık’ı kaybettik evet ama o hep bizimle olacak, hep bizimle yaşayacak..Sinemaya ve ülkesine olan aşkıyla, onurlu duruşuyla hep saygıyla anılacak..
Fatma Girik: Solan bir yaprak gibi düştü Tarık… Türk sinemasında iyi işler yapan, devrimci, eğitimci, sinemaya çok emeği geçmiş bir adamı iki kelimeyle anlatmak mümkün mü? Tüm Türkiye’nin başı sağolsun.
Ediz Hun: Çok çok üzücü bir haber.. Çok kıymetli ve çok başarılı bir aktördü.. Hem komedi türünde, hem aşk türünde, hem macera türünde çok değerli filmlere imza attı Tarık, çok genç sayılabilinecek bir yaşta kaybettik, üzüntümüz çok büyük.. Aramızdan ayrılması,  gerek biz arkadaşları gerekse Türk sineması adına çok büyük bir kayıp.
Hülya Koçyiğit: Onurlu, hassas, duygusal, eğitime gönül vermiş ve bu bağlamda Taş Mektep’i kurmuş olan, hayatı boyunca inandıklarının peşinden giden, bunun için mücadele veren, Türk sinemasına çok önemli sanatsal filmler kazandıran bir ustayı kaybettik. Acımız çok büyük. Sevgili arkadaşımı sonsuz sevgi ile anıyorum. Mekanı cennet olsun
Filiz Akın: Almanya’dayım. Öğrendimde ve resmine bakakaldım. Hiç ihtimal vermiyordum. O savaşçıdır; tedavi süresinde kendini göstermek istemedi ama kısa zamanda sağlığına kavuşacaktır diye düşünürken… Bu haber hale inanamıyorum. O sadece en önemli festivallerde ödül kazanmış büyük bir aktör değil, çok değerli bir dost, çok iyi kalpli çok sevecen bir insandı.. Güle güle güzel bakışlı arkadaşım.. Nurlar içinde yat.. Mekanın cennet olsun…
Selda Alkor: Çok, çok üzüldüm haberi alınca şok oldum.. Sırası değildi Tarık Akan’ın, çok erken ayrıldı aramızdan, aslan gibi adamdı. Çok önemli bir ismi kaybettik. İki gün önce haberlerini okumuştuk gazetelerden, sevinmiştik iyi diye, bu sabah gelen haber çok büyük bir üzüntü.. Sinema için, Türkiye için çok büyük bir kayıp.  Allah evlatlarına, ailesine, Türkiye’ye sabır versin.. Mekanı cennet olsun…

Hale Soygazi: Çok iyi bir arkadaşımdı, çok iyi bir oyuncu ve çok iyi bir insandı. En güzel filmlerimi birlikte yaptık, Tarık’ı kaybetmek hiç beklemediğim bir şeydi. Söyleyecek bir şey bulamıyorum şu anda çok üzgünüm. Aramızda, bir takım görüşleri paylaşıyorduk, mail üzerinden haberleşiyorduk, en son geçen sene telefonlaşmıştık. Ondan haber aldığımız bir dönem oldu ama tedavi devam ediyor diye biliyordum. Hastaneye ziyarete gitmeyi bekliyordum. Bebek yüzlü bir jönden sonra, çok çeşitli, farklı karakterleri başarı ile canlandırdı. Sürü, Pehliven, Kanal birbirine benzemeyen karakterlerdi, Türk sinemasının en önemli aktörlerindendi. Ailesinin, sevenlerinin ve sinemamızın başı sağ olsun.. Güle güle güzel arkadaşım..
Perihan Savaş: Tarık Akan’la son olarak Gece Yürüyüşü adlı bir dizide oynamıştık. Bana bunun son dizisi olduğunu söylemişti çünkü çalışma şartlarını beğenmiyordu. Oyuncuların hakkının yendiğini düşünüyordu. Beş altı kadar filmde birlikte rol aldım. Sette çok komik neşeli ve enerjik bir insandı bizleri güldürürdü. Çok aydın çok iyi bir insandı. Sabah uyandığımda onun ölüm haberini televizyondan aldım ve çok üzüntülüyüm.

Ünlü isimlerin sosyal medyada görüşleri
Mert Fırat: Duruşunu bozmadan, kimsenin adamı olmadan yaşadın. Halktan, emekten ve mücadeleden yana tavır koydun. Ölmedin Tarık Abi…
Emre Kınay: Türkiye toplum gerçekliğini kavramış, çağdaş demokrat Cumhuriyet’in bekçisi onurlu, sağlam karakterli hatta belki de dünyadaki anlamıyla ilk starını kaybetti. Onu da küskün gönderdi istirahatgahına… Allah rahmet eylesin… Işıklar içinde uyu… Kemal (Sunal) ve Yılmaz (Güney) abiyle daha nicelerine selam söyle abi… Unutulmayacaksın.
Doğukan Manço: Bir yıldızı daha aramızdan ayrılan, diğer yıldızların yanına gönderdik. Huzur içinde uyu…
Şebnem Çapa: Tarık Akan filmleriyle büyüdüm. Onu bir kere tesadüf görmüştüm çocukken, heyecandan o gece uyuyamamıştım. Hepimiz hayrandık kendisine. Güle güle uzun adam, yolun ışıklarla dolsun.
Sibel Can: Ah benim canım. Aydınlık kalplim mekanın cennet olsun.
Serpil Çakmaklı: Yine çok üzücü bir haberle güne başlamak. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet ruhu şad olsun. Kendisiyle çektiğim filmde çok güzel anılarımız var. Her zaman dik bir duruş sergiledi. Yeri asla doldurulamaz. Değerli ustaların filmleriyle hepimiz ağladık, güldük, eğlendik şimdi meslektaşlarını sevenlerini ölümüyle yasa boğdu. Ölüm hep derim bizler için biliriz ama hiç ölmeyecek gibi unutur hayata karışırız. Tüm değerleri kaybediyoruz. Sinema onlarla var oldu. Ne yazık ki artık yoklar. Seni çok özleyeceğiz güzel insan.
Songül Öden: Tarık abi gitmiş. Yanında götüremediklerini, yeteneklerini halkıyla paylaşmış olmanın bahtiyarlığıyla kuşkusuz. Cennet olsun bahçesi…
Demet Sabancı: Üzücü bir haber. ‘Solan bir yaprak gibi’ ilk filmiydi. Turk sinemasından bir yıldız daha kaydı. Türk sinemasının yakışıklı jönünden üzücü haber. Kendisine rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dilerim. Mekani cennet olsun.
Fahriye Evcen: Hayranlıkla izledik seni hep saygıdeğer usta… Mekanın cennet olsun.,
Kenan Doğulu: ‘Bizim Aile’nin yakışıklısı, Damat Ferit’imiz, çocukluğumuz, gençliğimiz… Işıklar içinde uyu.
Emel Sayın: Güle güle sevgili Tarık…
Ebru Gündeş: Çok üzüldüm. Mekanın cennet olsun büyük usta, nurlar içinde uyu…
Burcu Kara: Hepimizin ilk aşkı gitti. Çocuklugumuzun efsanesi, en güzel aşkların kahramanı gitti. Bize yaşattığın tüm güzel duygular icin sonsuz teşekkürler uzun adam. Mekanın cennet olsun.
Sedef Şahin: Birlikte çalışamadığım için çok üzgün olsam da tiyatro oyunuma geldiğinde kendimi inanılmaz şanslı ve onurlu hissetmiştim. Orada tanışma fırsatım olmuştu ve 111 filmin değiştirmediği insanlık duruşuna, muhteşem enerjisine bir kez daha hayran kalmıştım. Mekanın cennet olsun güzel adam.
Mehmet Ali Erbil: İnsan gibi yaşadı, onuruyla öldü. Işıklar altında uyusun, canım abim.
Engin Altan Düzyatan: Allah rahmet eylesin, nur içinde yat Tarık abi…
Ayşegül Aldinç: Çocukluğum, rol arkadaşım ve Yeşilçam’ın gelmiş geçmiş en yakışıklı jönü… Sana veda etmek öyle zor ki… Birlikte 3 projede yer almıştık.
Nilüfer: Gençliğimizin yakışıklısı güzel adam kıymetli sinema oyuncumuz Tarık Akan’ı kaybettik. Allah rahmet eylesin.
Demet Akbağ: Her daim yakışıklıydı. Gençliği, orta yaşı, kalbi, aklı ve duruşu… Tarık Akan’ımız, huzur içinde yat.
Elçin Sangu: Eksildik yine… Yıllardır emek verdiklerinin karşılığını bulabilseydin keşke… Yolun açık olsun.
Demet Evgar: Üzdün yakışıklı… Dualarımız seninle, çocuklarımız bile biliyo olucak seni damat. Hayatın boyunca korkmadın, savundun inandığın ne varsa…
Ebru Cündübeyoğlu: Çok üzgünüm çok.
Ragıp Savaş: Malesef hiç tanışamadık seninle ama bir abi kadar yakındın bana… Öz abimi kaybetmiş kadar üzgünüm. Kalakaldım. ‘Sen iyiyim, ayaktayım, sanırım atlatacağım’ demiştin ya, çok inanmıştım. Yerin dolmaz koca adam, devrimci adam, arkanda o güzel okulunda yetiştirdiğin yüzlerce evladın var. Kendi güzel evlatlarınla beraber her zaman yolunda olacaklar merak etme. Bu ülkenin olmasını istediğin gibi olması için savaşacaklar, uğraşacaklar. Parmaklarım durmuyor çok şey var yazmak istediğim. Emin ol Türkiye hiç bir zaman unutmayacak seni. Güzel insan, şahane aktör, adam gibi adam. Mekanın cennet olsun. Seni seviyorum.
Berna Laçin: Gülüşüyle yüreğimizi ısıtan güzel adam, gidişinle yüreğimizin bam teli titriyor şimdi. Eksilmiş hissediyorum ve eksildiğimden daha çok azalmış. Şöhrete tamah etmeyen kaç kişi vardı ki? Kaç kişi kaldı şimdi? Hiç bir zaman eğilmeden, hiç bir zaman bükülmeden, asla el etek öpmeden, adam gibi ayakta durarak göç edip gitmek kaç kişiye nasip olur ki… Padişahlar gelir geçer, krallar gelir geçer, starlar gelir geçer, her insan ömrü biter, geriye sadece iz bırakan, başkalarına ilham olan duruşlar kalır. İyi ki vardın, iyi ki seni tanıdım.
Yavuz Bingöl: Büyük usta abim büyüğüm tüm Türkiye’nın başı sağolsun. Unutulmayacak bir efsane… Çok özlenecek usta… Allah rahmet eylesın ailesıne, sevenlerıne başsağlığı diliyorum.
Şükran Ovalı: Ah canım yandı. Hababam yoklamasından biri daha gitti. Çocukluğum gitti.S en en yakışıklıydın Damat Ferit… Bize adamlığın ve oyunculuğunla güzel şeyler bıraktın.
Arzu Sabancı: Türk sinemasının en büyük sanatçılarından biri, en yakışıklı jönüydü, duyunca cok üzüldüm. Aramızdan bir yıldız daha kaydı.
Tuğba Özay: Yeşilçam’ın en yakışıklısı, en duygusalı… Hiçbir zaman duruşundan ödün vermeyen, doğru bildiği yoldan ilerleyen, onurlu bir sanatçı o… Aylar önce telefonda konuşmuştuk en son. Ne naif ne beyefendi ne sıcakkanlı bir insan demiştim telefonu kapattıktan sonra… Bu satırları yazarken de gözlerim dolu dolu yazıyorum  Seni de çok özleyeceğiz Damat Ferit. Ama bil ki her daim onurlu insanlar arasında sonsuza dek anılacak adın. Hoşçakal, yolun ışıklı olsun.
Ajda Pekkan: Nurlar içinde yat güzel insan.
Nebahat Çehre: Nurlar içinde uyu…
Hadise: Filmeleriyle büyüdüğüm Tarık Akan’ı kaybetmişiz. Mekanı cennet olsun.
Tuba Ünsal: ‘Vizontele Tuuba’nın Güner Sernikli… Birlikte baba kız oynadığım Turk sinemasinin en yakışıklı jönlerinden usta Tarik Akan’i kaybetmişiz.
Deniz Çakır: Bu halk seni sadece filmlerinle değil, onurlu duruşunla da hatırlayacak. Çok üzgünüm. Seni çok özleyeceğiz Tarık abi…
Sinem Kobal: Başımız sağolsun.  Unutulmayacak bir değerimiz daha aramızdan ayrıldı. Tüm fılmlerini izledim büyük hayranlıkla… İnsanlığı sanatı duyarlılığı… Çok üzüldüm. İyik i vardın Tarık akan güle güle nur içinde uyu.
Bedri Baykam: Canım dostum, Türk Sinemasının efsanesi, Türk halkının sevgilisi, Türkiye’nin demokrasi mücadelesinin öncü isimlerinden güzel insan Tarık Akan’ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mütevazı kişiliği ve düz eğilmez çizgisiyle, tüm kuşaklara örnek oluşturan bir koşuyu tamamladı. Geride bıraktığı düşünceleri, filmleri, fotoğrafları, dostlukları, Türkiye’nin sanat, kültür ve bitmez tükenmez siyasi-sosyal savaşımına ışık tutmaya devam edecek. Akan, bizi izleriyle baş başa bırakarak ölümsüzlüğe geçiş yaptı… Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun. Tanrı ailesine, tüm sevenlerine ve dostlarına sabır versin.

Devamı için tıklayınız

Milliyet

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.