Tiyatro Tempo’dan Kuklalı Günler

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ttempoTiyatro Tempo 2 Ekim’de yeni sezona ‘merhaba’ diyor. Ankara’nın yerleşik tek kukla tiyatrosu olan Tiyatro Tempo hızla yeni dönem hazırlıklarını sürdürüyor. Çocuklar büyük bir keyifle kuklalarla buluşacak ve her hafta farklı bir oyunla kuklaların dünyasında gezinebilecek. Tabii ki Karagöz de yine bu sezonda da çocuklarla bir araya gelecek.

Kukla tiyatrosunun yalnızca çocuklar için olmadığını belirten Tiyatro Tempo’nun Müdür’ü ve oyuncusu Marina Yüce, yetişkinler için olan kukla oyunlarının bu dönemde de cuma akşamları devam edeceğini söylüyor. Kasım ayında sürpriz bir yetişkin oyunu ile izleyici karşısına çıkacaklarını dile getiren Yüce bu oyunun Rus yönetmen ve kukla sanatçısı Antonina Dobrolyubova tarafından sahneleneceğini açıklıyor.

Geçen senenin önemli ve ilgi gören oyunlarından ‘Sokrates’in Son Gecesi’ de Tempo’nun oyun dağarcığında yine yetişkinler için yerini alacak. Sokrates 28 Ekim akşamı izleyicileriyle buluşacak. Bulgar yönetmen Petar Todorov’un sahnelediği oyunun kukla ve sahne tasarımı da Bulgar tasarımcı Hanna Schwartz tarafından yapılmış. Haluk Yüce ve Marina Yüce’nin görev aldığı oyunda kullanılan kuklaların tekniği de ilgi çekiyor ve Nedim Yıldız’ın özgün müzikleri ve Yıldız İbrahimova’nın vokalleri oyunun atmosferini çok etkiliyor.

Yeni sezonda kuklaların zengin dünyasın karışmak için Tiyatro Tempo’da buluşmaya ne dersiniz?

TİYATRO TEMPO EKİM PROGRAMI:

YETİŞKİNLERE:14 Ekim ….. 20.00:  BirBeckett Oynamak

                28 Ekim …..  20.00 : Sokrates’in Son Gecesi

ÇOCUKLARA:     02 Ekim……  13.00 : Beyaz Kalemin Renkli Dünyası

                09 Ekim……  13.00 : Küskün Koca Ağaç

                16 Ekim……  13.00 : İyi Ki Doğdun Karagöz

                23 Ekim……  13.00 : Renklerin Oyunu

                30 Ekim……  13.00 : Mutsuz Korkuluk

İletişim: Yuliana Bayram (Halkla İlişkiler Sorumlusu)

               Cep: 0530 552 7384

Paylaş.

Yanıtla