21. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

21-uluslararasi-ankara-tiyatro-festivali-basliyor-199732-5Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından 20 yıldır aralıksız olarak düzenlenen Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, bu yıl 18-28 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

21 yıllık serüven

Festivale katılacak grupların belirlendiğini duyuran Festival Yönetmeni Yener Aksu, “21. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’ne yurt dışı, üniversite toplulukları, şehir tiyatroları, çocuk tiyatroları, sokak tiyatroları, özel ve amatör tiyatrolar olmak üzere 140 tiyatro topluluğu katılmak için başvuruda bulundu. Festival Komitemiz ve Danışma Kurulumuz festivale katılacak tiyatro topluluklarını belirledi” dedi.

Festivallerin, ulusal ve uluslararası toplumsal ilişkiler açısından büyük önem taşıdığını belirten yönetmen Aksu, bu yılki festival hakkında şunları söyledi:“Ülkemizin ve coğrafyamızın içinde bulunduğu koşullar bugün daha çok dayanışmaya, bir araya gelmeye ve sıcacık kucaklaşmaya ihtiyaç duymaktadır. Toplumlarla sanat arasındaki bağın kopukluğu çağdaş, yaşanılabilir bir dünyaya yönelik beklentileri boşa çıkarıcı gelişmelere yol açmakta, yaratıcı, özgür düşüncenin gelişmesini engellemektedir. Bu kopukluğun yaşanmaması için özellikle sivil toplum kurumlarının sanata destek vermeleri, bu tür organizasyonları desteklemeleri gerekmektedir.”

46 tiyatro grubu festivalde

Aksu, Çehov, Dostoyevski, Aziz Nesin gibi yazar ve yönetmenin oyunlarının bulunduğu festivale Genco Erkal, Can Gürzap, Ayça Varlıer, Tarık Şerbetçioğlu gibi sanatçıların da sahne alacağı 46 tiyatro grubunun katılacağını belirtti. Festivalde sokak tiyatrolarına yer verilemediğini aktaran Aksu, “Bu yıl sokak tiyatrolarına bilinen sebeplerden dolayı yer veremedik. Bundan önceki yıllarda ortalama 60 tiyatro topluluğuna yer veren festivalimiz bu yıl daha az sayıda tiyatroya yer vermek zorunda kaldı” ifadelerini kullandı.

Birgün

Paylaş.

Yanıtla