41. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri Sahiplerini Buluyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tiyatro41. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri 25 Ekim’de sahiplerine verilecek.

Hayati Asılyazıcı’nın Seçici Kurul Başkanlığı’nı sürdürdüğü, Nadide Küntay, Nilgün Serimoğlu, Oya Gökberk, Şerif Köyan ve Turgay Oğuz’dan oluşan “İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu” 2015-2016 Tiyatro döneminde sahnelenen Türkiyeli yazarlar tarafından kaleme alınan oyunlar arasında yaptığı değerlendirme sonucunda ödül alacak kurum ve kişileri belirledi. Yılın En İyi Oyun Yazarı Ödülü ‘Kim Var Orada? – Muhsin Bey’in Son Hamlet’i” adlı oyun ile Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu’na verilecek.

Banu Açıkdeniz, Cüneyt Yalaz, İlker Yasin Keskin ve Özgür Eren’in ekip olarak yazıp, yönettiği ‘Kim Var Orada? – Muhsin Bey’in Son Hamlet’i” adlı oyun, önümüzdeki sezonda da sahnelenmeye devam edecek.

Yılın İsmet Küntay Onur Ödülü bu yıl “ülkemizde sanatın varlığını sürdürülebilmesi ve sanat emekçilerinin hak ettiği saygınlığı kazanabilmesi adına gösterdiği üstün çabalar nedeniyle” Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) ve Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği (TOMEB) Başkanı Tamer Levent’e verilecek.

İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu, İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri’ni kurup, aralıksız 40 yıl destekleyerek bu organizasyonla bütünleşen ‘Nadide Küntay’ ismini anlamlı bir ödülle ölümsüzleştirme kararı aldı. Bu yıl ilk kez verilecek olan bu ödül, sanat yaşamının 60. yılını kutlamaya hazırlanan, uzun sanat hayatı süresince oyunculuk mesleğine kazandırdığı saygınlık nedeniyle Suna Selen’e takdim edilecek.

Yılın En İyi Kadın Oyuncu Ödülü bu yıl Orhan Kemal’in yazdığı Elif Erdal’ın yönettiği, Mustafa Gültekin’in oyunlaştırdığı, İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Tersine Dünya’ adlı oyundaki rolüyle Özlem Güveli Türker’e verilirken, Yılın En İyi Erkek Oyuncu Ödülünün sahibi ise Orhan Kemal’in yazdığı Engin Alkan’ın oyunlaştırıp, yönettiği “Nilüfer Belediyesi Tiyatrosu’ yapımı ‘Tersine Dünya’ adlı oyundaki rolüyle Çağdaş Tekin olacak.

EN İYİ OYUN: FEHİM PAŞA KONAĞI

Yılın En İyi Yönetmen Ödülü için Seray Şahiner ve Selen Uçer’in birlikte yazdığı, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu yapımı ‘Bütün Kadınların Kafası Karışıktır’ adlı oyundaki yönetimiyle Selen Uçer layık görüldü. Oyun aynı zamanda Yılın En İyi Sahne Tasarımı Ödülünün de sahibi oldu. Yılın En İyi Yapım Ödülü bu yıl Turgut Özakman’ın yazdığı, Kemal Kocatürk’ün yönettiği İBB Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen ‘Fehim Paşa Konağı’ adlı yapıma takdim edilecek.

Yılın İsmet Küntay Tiyatro Özel Ödülü Mark Medoff’un yazdığı Faik Ertener’in yönettiği İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Sessizliğin İçinden’ adlı yapıma, Yılın İsmet Küntay Seçici Kurul Özel Ödülü Mehmet Esatoğlu’nun yazdığı ve yönettiği Tiyatro Simurg tarafından sahnelenen ‘Nazım Ormanında Gündüz Gece’ adlı yapıta, Yılın İsmet Küntay Özendirme Ödülü Orhan Kemal’in yazdığı Engin Alkan’ın yönettiği Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’ yapımı ‘Tersine Dünya’ adlı oyundaki rolüyle Cansu Ecem Karabulut’a verilecek.

Yılın En İyi Giysi Tasarımı Ödülü bu yıl Boğaç Babür Turna ve Gül Ebru Turna’nın birlikte yazdığı, Gül Ebru Turna’nın yönettiği İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Bersisa’ adlı oyundaki başarılı giysi tasarımı nedeniyle Derya İnci’ye verilirken, Yılın En İyi Müzik Ödülü için Nazım Hikmet Ran’ın yazdığı Hakan Yavaş’ın yönettiği İBB Şehir Tiyatroları yapımı ‘Kuvayi Milliye Destanı’ adlı oyundaki müzik çalışması nedeniyle Deniz Noyan layık görüldü.

Yılın En İyi Işık Ödülü bu yıl Melih Cevdet Anday’ın yazdığı Yiğit Sertdemir’in yönettiği Bakırköy Belediye Tiyatroları yapımı ‘Yarın Başka Koruda’ adlı oyundaki başarılı ışık tasarımı nedeniyle Kerem Çetinel’e verilecek.

Berkay Ateş’in yazdığı Emir Çubukçu ve Can Kulan’ın yönettiği Tiyatro D22 yapımı ‘Kuş Öpücüğü’ adlı oyundaki dramaturgi çalışması ile Aylin Alıveren, Yılın En İyi Dramaturg Ödülü’nün bu yılki sahibi oldu. Yelda Baskın’ın yönettiği Bakırköy Belediye Tiyatroları yapımı ‘Köşe Bucak İstanbul’ adlı oyun ile oyun yazarı Özlem Saraç ise Yılın En İyi Çocuk Oyunu Ödülüne layık görüldü.

Ödüller 25 Ekim akşamı saat 19. 00 da Akatlar Kültür Merkezi’nde sahiplerini bulacak.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.