Biraz Acı, Biraz Buruk Bazen de Tatlı Oyunlar

Pinterest LinkedIn Tumblr +

biraz-aci-biraz-buruk-bazen-de-tatli-oyunlar-197527-5Şehir Tiyatroları Ekim ayının üçüncü haftasında 1’i yeni 6 oyunla seyirci karşısına çıkıyor. Yarın başlayacak olan program çerçevesinde Aldatma, Şahane Züğürtler, Cyrano de Bergerac, Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli, 12. Gece ve Vakti Geldi oyunları 22 Ekim tarihine kadar çeşitli sahnelerde seyirciyle buluşacak.

Aldatma: Çağdaş İngiliz tiyatrosunun önemli yazarlarından Harold Pinter’in yazdığı Haluk Bilginer’in Türkçe’ye kazandırdığı oyun Ahmet Levendoğlu rejisiyle sahneleniyor. Güç, hırs, tutku, dostluk, aile gibi kavramları özgün tiyatro dili ile sorgulayan oyun, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

Şahane Züğürtler: Fransız bulvar tiyatrosunun öncülerinden Jacques Deval’in yazdığı çevirisini Asude Zeybekoğlu’nun yaptığı oyun Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor. Haldun Dormen’in yönettiği oyun Rusya’daki devrimden sonra Batı ülkelerine kaçan Rus asilzadesi bir ailenin hikâyesini ele alıyor.
Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli: Oyun, ülkenin birinde yaşanan siyasal ve toplumsal değişimler, evlilikleri boyunca bu sürece şahitlik ederek ölümle şakalaşan yaşlı bir çiftin ilişkisi ekseninde mizahi bir dille aktarılıyor. A. Kadir Bozkurt’un yazdığı Zuhal Ergen’in yönettiği oyun, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.

Vakti Geldi: Üç eski okul arkadaşı; bir iş adamı, bir bürokrat ve bir profesör… Yıllar önce yaşanan ve üzerine sünger çekilen bir olay… Şimdi ise yüzleşme vakti gelmiştir. Oyun, 20 Ekim akşamı Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

Cyrano De Bergerac: Edmond Rostand’ın yazdığı Cyrano de Bergerac, Mehmet Birkiye rejisiyle seyirci karşısına çıkacak olan oyun 20 Ekim akşamı Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde olacak. 17. yüzyıl Fransa’da yaşamış şair ve silahşör Cyrano de Bergerac’ın hayatından esinlenen oyun, aşkı, kahramanlığı ve gururu anlatıyor.

12. Gece: Shakespeare’in en sevilen komedilerinden 12. Gece, ikiz kardeşler Viola ve Sebastian, bir gemi kazasından sonra, birbirlerini öldü sanıp ayrı düştükten sonraki hikâyelerini konu alıyor. Oyun; 20 Ekim akşamı Ümraniye Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

Birgün

Paylaş.

Yanıtla