Erzurum Devlet Tiyatrosu Geçici Salonda Perdesini Açıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

erzurum-devlet-tiyatrosu-gecici-salonda-perde-8850057_oElektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangınla geçen 1 Nisan günü kül olan Erzurum Devlet Tiyatrosu (DT) 2016-2017 sezonunda perdesini Sağlık İl Müdürlüğüne ait Çok Amaçlı Eğitim Salonunda Turgut Özakman’ın yazdığı ‘Deli Bayramı’ oyunu ile açıyor.

Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangınla geçen 1 Nisan günü kül olan Erzurum Devlet Tiyatrosu (DT) 2016-2017 sezonunda perdesini Sağlık İl Müdürlüğüne ait Çok Amaçlı Eğitim Salonunda Turgut Özakman’ın yazdığı ‘Deli Bayramı’ oyunu ile açıyor. DT, oyunlarını Erzurum’da kapalı gişe oynuyor.

Kültür Eski Bakanı İstemihan Talay ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Prof. Dr. Bozkurt Kuruç döneminde 12 Aralık 1997’de ‘Can Bebek’ adlı oyunla perdesini açan Erzurum DT geçen 1 Nisan günü çıkan yangında kül oldu. Yangını gözyaşları ile izleyen oyuncuların tüm kostümleri de alevler arasında kalarak kullanılamaz hale geldi. Yangın sonrası Cumhuriyet savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Hazırlanan ön bilirkişi raporunda yangının elektrik kontağından çıktığı kesinleşti. Ticaret Odası Vakfına ait 6 katlı binada kiracı olarak bulunan DT, bu kez perdelerini Sağlık İl Müdürlüğünün desteği ile açıyor. Yeni sezonuna Sağlık İl Müdürlüğüne ait Çok Amaçlı Eğitim Salonu’nda Turgut Özakman’ın yazdığı ‘Deli Bayramı’ oyununu haftanın 3 günü oynayacaklarına işaret eden Tiyatro Müdürü Levent Aras, bu konuda şunları söyledi:

“Tüm Erzurum, çalışanlarımız, ekibimiz, değerli seyircimiz bugünü bekliyorduk. O elim kazadan sonra hepimiz bugüne ulaşmak için yoğun bir çaba harcadık. Devlet tiyatrosu olarak 13 Ekim’de, balonlarla, bayraklarla bir gala yapacağız. 20 Ekim’de seyirciyle buluşuyoruz. Biletler hemen satılmaya başlandı. Komedi bir oyunu ve büyük eser ile sahnemizi açıyoruz. Bir önceki yerimiz kiraydı. Burada kirada değiliz. Sağlık İl Müdürümüz Serhat Vançelik bize burayı tahsis etti. 4 gün onlar kullanacak geri kalan günler biz kullanacağız. Ankara’dan gelen DT’nin teknik ekibi ve buradaki bizim ekibimizle konferans salonunu tiyatro salonu haline getirdik. Yüklü miktarda para harcadık. Burası hem sağlığa, hem devlet tiyatrosuna ve diğer devlet kurumların açıktır. Oyunu oynadıktan sonra dekorun toplanması iki saatimizi alıyor, toplayıp depomuza götüreceğiz. Bizim tiyatro eğitiminde şöyle bir söz vardır: Tiyatro salonu her yere dönüşebilir ama her yer bir tiyatro sahnesi değildir. İnternetten biletler satışa sunulur sunulmaz alınmaya başlandı. Erzurum seyircisi her zaman kapalı gişe oynattı bizi. Hala aynı ilgiyi bekliyoruz. Burası inşaat halindeyken Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin sahnesinde, idari binamızda, düğün salonunda provalarımızı yaptık.Yanan binada koltuk sayısı 238’di burada 226. 12 kişiden af diliyorum huzurunuzda. 2 yıl süre ile burayı kullanacağız. Rektörlüğün tahsis ettiği arazi kültür merkezi haline dönüşene kadar burada olacağız.”

Öte yandan Erzurum DT’de, 13 kişilik kadrosuyla sahne alacak oyunun yönetmenliğini yapan Hakan Alkan ise 1987’de Devekuşu Kabare’de sahnelenen Metin Akpınar ve Zeki Alasya’nın Türk tiyatro tarihindeki en önemli oyunlardan biri olan Deli Bayramı’n toplumun geçirdiği ekonomik ve sosyal kriz nedeniyle deliren insanların yaşamını konu edindiğini bildirdi.

haberler.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.