Eutelsat Med Nuçe’nin Yayınlarını Durdurma Talimatı Verdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

internetsansurEutelsat Med Nuçe’nin yayınlarını durdurma talimatı verdi

Eutelsat Şirketi ve AKP faşizmi Avrupa’dan yayın yayan Türkçe haber kanalı olan Med Nuçe TV’yi susturmak istiyor.

Yazılı bir açıklama yapan Med Nuçe TV yayın kurulu, “Eutelsat, Türkiye’deki Alevi, Kürt ve çocuk kanallarını susturmak isteyen AKP ile ortaklaşarak Med Nuçe TV’nin yayınlarını durdurma talimatı verdi” dedi.

Türk devletinin muhalif basın ve Kürt medyasına yönelik sindirme, kapatma ve baskılarının yeni bir aşamaya geçtiğine dikkat çekilen açıklamada, “Recep Tayyip Erdoğan, tercih ve beğenileri dışındaki tüm basına savaş ilan etmiş; Türkiye içindeki bu faşizan baskıları Avrupa’ya da ihraç etmeye çalışmaktadır.

Türk devletinin Tayyip Erdoğan diktatörlüğünde, Kürt basını ve muhalif medyayı susturma faaliyetleri kapsamında Türkiye’de 10 TV kanalı kapatılırken, Avrupa’da da Eutelsat isimli kuruluş, Kürt kanallarını kapatmak için uydu şirketleri üzerinde baskı uygulamaya başlamıştır.

Eutelsat, lisansı bulunan ve Avrupa yayın ilkeleri çerçevesinde yayın yapan Med Nuçe’nin yayınlarını kesmek için uydu şirketine kanunsuz ve hukuksuz bir biçimde, Med Nuçe TV’nin derhal kapatılması talimatı vermiştir.

Eutelsat, hukuk dışı, kanunsuz ve illegal bu girişimleri ile Türk devletinin ve Tayyip Erdoğan’ın suç ortağı konumuna düşmüştür” dedi.

Özgür Politika

Paylaş.

Yanıtla