Gusto’dan Beyaz Adam Ağacı Keser

Pinterest LinkedIn Tumblr +

unnamedMimesis Haber / ‘Bir Anka Kuşu gibi tıpkı… Küllere karışmak, o külleri savurmak ve yeniden var olmak… Kazanmayı seviyorum, beni kim yargılayabilir ki?’

gusto 2016- 2017 tiyatro sezonuna son dönem tiyatrosunun parlayan isimlerinden Gökhan Erarslan’ın yazıp yönettiği, bugünün dünyasını farklı bir bakışla anlatan ‘Beyaz Adam Ağacı Keser’ adlı oyunu ile merhaba diyor. Nesnelerin, kimliğimizi tanımlamada başrol oynaması ve bu başrolün hayatımızı nasıl yönlendirdiğini konu edinen oyun, tüketimi ve bu tüketimi dayatan Beyaz Adam’ı eleştirel bir dil ile seyirciye aktarıyor. Onur Bilge, Ezgi Hüyükpınar Erarslan, Talha Kaya, Cansu Fırıncı, İffet Kendirli ve Vural Buldu oyunun oyuncu kadrosunda yer alan isimler. İddialı tanıtımıyla dikkat çeken oyun sezonun iyilerinden olmaya şimdiden aday.

Beyaz Adam Ağacı Keser adlı oyunu 24 ve 31 Ekim pazartesi akşamı saat 20.30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde izleyebilirsiniz. Biletler Biletix ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezi gişesinden temin edilebilir.

Manifestolardan sıkıldık. İnsanlara günaydın demekten sıkıldık. Değişimden, hatta değişimden korkan herkesten sıkıldık. Gerçek ölüler kim? Mezardakiler mi yoksa biz mi? Tuhaf bir bekleyiş hali gibi yaşantımız. Sıradan, sıradan olduğu kadar, bir cep telefonuna sığabilecek kadar da sıradışı. Düşünün; bir cep telefonu hayatınızı değiştirebilir mi? Evet, değiştirebilir. Bir cep telefonu dünyayı değiştirebilir mi? Evet, değiştirebilir. Bir cep telefonu insanlığın kaderini değiştirebilir mi? Evet, değiştirebilir. Bunların hepsi mümkün… Şimdi durun ve lütfen bir bardak su için…

gusto’dan Beyaz Adam Ağacı Keser bulunan eski ve sahipsiz bir cep telefonunun izini sürerken, gündelik yaşantımızın kara- komedisini gözler önüne seriyor.

Ekim ayı oyun takvimi: 24 Ekim 2016 – pazartesi (Prömiyer)
31 Ekim 2016 – pazartesi
Yer: Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Salonu Saat: 20.30

Yazan- Yöneten: Gökhan Erarslan
Yönetmen Yardımcısı: Eyüp Can
Dramaturg: Meryem Şahin- Halil Ünsal
Sahne ve Kostüm Tasarımı: Eylül Gürcan
Işık Tasarım: Kaan Aloğlu
Müzik Tasarımı: Orhan Enes Kuzu
Koreograf: İlyas Odman
Video- Efekt Tasarımı: Mustafa Şehit
Sahne Amiri: Egemen Bergama
Dekor Uygulama: Serkan Kavurt
Fotoğraf: İlker Ergin- Hatice Yıldırım
Reji Asistanları: Kemal Ağar- Enes Akyar
Afiş Tasarım: Aysun Kafkaslı
Teknik Ekip: Ozan Hüyükpınar- Arif Afkan- Ali Bank
Stajyerler: Umut Kolburan- Beran Kotan

Oyuncular: Talha Kaya
Ezgi Hüyükpınar Erarslan
Onur Bilge
İffet Kendirli
Cansu Fırıncı
Vural Buldu

Paylaş.

Yanıtla