“İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu?” Tiyatroadam Yorumu ile Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tiyatroadam_ivan_003_54281_7212407Mimesis Haber / Nâzım Hikmet’in 1954 yılında Moskova’da yazdığı ve her dönem güncelliğini koruyan eseri “İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu?” Emrah Eren rejisi ve Tiyatroadam yorumu ile yeniden sahneleniyor!

Tiyatroadam’ın 10. sezonunda, Barış Dinçel imzası taşıyan etkileyici dekoru ile sahnelenen “İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu?”; dürüst ve naif bir insanın otoriteye boyun eğip kendini beğenmiş bir yöneticiye dönüşmesini komik ve bir o kadar da trajik bir dille anlatılıyor.

“İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu?”, Rusya’nın taşra kasabasında geçer. Petrof, insanlara kâğıtlardan çok inanan, kasabanın en sorumlu, mevki sahibi amiridir. Dürüst, yardımsever, iyi bir insan olan Petrof’u bütün kasaba halkı sevip saygı duymaktadır. Peki ya otorite? Petrof otorite sahibi midir? Erdemleri ve otoritesi arasında sıkışmış bir insanın, her çağda karşılaşılan, çok tanıdık, hatta başımıza gelebilecek değişiminin/dönüşümünün yarı tatlı öyküsüdür bu… Trajik, komik, hipnotik bir öykü… Peki,ama bu öyküde “İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu?”

Oyununun dekor ve kostüm tasarımında Barış Dinçel, ışık tasarımında Yüksel Aymaz, hareket düzeninde Esra Yurttut imzası var. Oyuncu kadrosunda ise Aşkın Şenol, Baransel Gürsoy, Berk Yaygın, Deniz Özmen, Fatih Koyunoğlu, Gökhan Azlağ, Pınar Tuncegil yer alıyor.

“İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu?”, 17 Ekim 2016, Pazartesi akşamı saat 20:30’da Akatlar Kültür Merkezi’nde, 19 Ekim 2016, Çarşamba akşamı saat 20:30’da Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale Sahnesi’ndeve 23 Ekim 2016, Pazar akşamı saat 19:00’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde izlenebilir. Oyuna ait biletler; Biletix’ten ve oyunun sahneleneceği salonların gişesinden temin edilebilir.

Paylaş.

Yanıtla