Koruma Altındaki Çocuklar Tiyatro ile Turneye Çıkacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

koruma çocukGiresun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında bakıma ve korumaya muhtaç çocukların sosyal ve kültürel hayata daha iyi adapte olmalarını sağlamak amacıyla bir yıl önce 8 ila 14 yaş aralığındaki 10 çocuğun yer aldığı tiyatro topluluğu oluşturuldu.

Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Müdürlüğü ile ortak yürütülen çalışmalar sonucu çocuklar ilk olarak 31 Ağustos’ta, Sinop’ta “Masallar Küstü” oyununu sahneledi. Ekibin, Türkiye turnesine çıkarak 81 ilde gösteri sunmaları hedefleniyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje ile devletin bakımı ve koruması altında bulunan çocukların sosyal ve kültürel hayata daha iyi adapte olmalarını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Tosun, tiyatro topluluğu projesinin bir yıldır devam ettiğini ve Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıdığına işaret etti.

Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Müdürlüğünden çok ciddi destek gördüklerini ve önemli mesafeler aldıklarını vurgulayan Tosun, “Bizim, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi ile Sevgi Evleri sitesinde bakım ve koruma altında 110-120 civarında çocuğumuz var. Bu çocuklarımızın sosyal ve kültürel hayata daha iyi adapte olmalarını sağlamak amacıyla değişik projeler geliştiriyoruz. Bunlardan birisi de tiyatro topluluğumuz.” dedi.

“Özgüvenleri arttı, tiyatro ile gelişimlerinde ciddi katkı sağladık”

“Masallar Küstü” tiyatro oyununun yönetmeni Özgür Aydın ise çocuklarla proje kapsamında bir yıldır tiyatro çalışması yaptıklarını söyledi. Aydın, hedeflerinin önümüzdeki dönemde Türkiye turnesine çıkmak olduğunu aktararak, örnek olmak istediklerini söyledi. “Biz bu etkinliğin Türkiye geneline yayılmasını istiyoruz.” diyen Aydın,”Bu tip organizasyonlar sürekli artmalı. Bu arkadaşlarımızın da performanslarını geliştirerek tiyatro adına daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. İlk olarak geçtiğimiz ağustosta Sinop’ta oyun sahneledik. Bundan sonra Türkiye’nin değişik illerinde turnelerimiz olacak. Hedefimiz 81 şehre bu çocuklarımızı götürerek bu projemizi herkese göstermek. Bu çocukların neler başarabileceklerini göstermek istiyoruz.”diye konuştu.

AA

Paylaş.

Yanıtla