Kültür Bakanı: AKM Binası Yıkılacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

akm-nin-restore-edilmesi_227496Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Taksim’deki AKM binasının yıkımın gerçekleşeceğini söyledi. Bakan Avcı, bulunduğu alana yeni bir bina yapılacağını açıkladı.

Habertürk’ten Mehmet Açar’ın haberine göre, Avcı, Topkapı Sarayı Müzesi’ndeki Konyalı Lokantası’nda gazetelerin kültür-sanat muhabirleri ve editörleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi, sorularını yanıtladı. İstanbul Taksim’deki AKM binasının ömrünü tamamladığının raporlarla kesinleştiğini ve yıkımın gerçekleşeceğini söyleyen Bakan Avcı, bulunduğu alana eskisinden daha kullanışlı, içinde büyük bir opera salonunun da yer alacağı daha büyük bir bina yapılacağını açıkladı. Bu konuda çalışmaların sürdüğünü ve epey yol alındığını belirten Avcı, gelişmelerin yakın bir zamanda basınla da paylaşılacağını ifade etti.

‘DEVLET TİYATROLARI ÖZELLEŞTİRİLECEK’

Nabi Avcı’ya yemek sırasında ‘devlet opera, bale ve tiyatrolarının özelleştirilmesi’ konusunda önümüzdeki dönemde bir gelişme olup olmayacağı da soruldu. Avcı, bakanlıkta bir çalışma yürütüldüğünü belirtti. Yeni yasa ve düzenlemelerin tiyatrocular ve sanatçılarla birlikte yürütülmesi gerektiğini düşündüğünü söyleyen Avcı, devletin tiyatro, opera ve bale alanındaki gelenek ve birikiminin saygıyla korunmasına özen gösterileceğini ifade etti.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.